Iné Nové Mesto nad Váhom Okres NM

Výstavba bytov v NM

Máme tu rok 2008. Rok, ktorý bude dúfam lepší ako ten predošlý, aj keď si nemám na čo sťažovať. Ale aj tak, v roku 2007 som dostal prívlastok “dvadsaťročný” alebo aj “vysokoškolák”, aj keď ani na jedno sa necítim, ale o tom inokedy. Rok, ktorý práve skončil znamenal pre mňa aj tak veľa vecí:

1, moja stránka presiahla 10 000 návštev a hlavne, že ľudia si ju obľúbili a chodia pravidelne pozerať, čo pribudlo

2, úspešne som zmaturoval a dostal sa na vysokú školu

3, moja fotka sa objavila v novinách Trenčianske ECHO

4, podarilo sa nám dotočiť dokument o Novom Meste s Martinom Kolesárom a Jánom Benčurom

Keďže stránka je o Novom Meste, budem sa v článku venovať mestu. Ako som hore v aktualitách uviedol, budem sa zaoberať bytovou výstavbou, mojimi plánmi so stránkou, ale aj novinkami, čo som pozisťoval. Po roku a pol si moju stránku začínajú dávať mnohé portály do odkazov, vo vyhľadávačoch zaujíma prvé miesta pri hľadaní slov spojených s NM. Všetko ma to teší, to ma hlavne povzbudzuje stále pracovať na stránke a preto neustále zháňam materiály a informácie o našom meste. Už ma nebaví kritizovať neschopnosť TV Pohoda, vedenia mesta a oficiálnej stránky mesta. Je to o tom istom a k ničomu to nevedie. Ale nedávno ma zaskočila jedna informácia o plánovanej výstavbe rodinných domov na ulici Ľ. Podjavorinskej (pri výjazde na Lieskové, pri pumpe Spektrum). Vcelku ma to zaujalo, na to že nikde sa o tom nehovorilo, iba o bytoch na Čachtickej ulici. Malo by tu stáť 31 RD a malo by ich obývať približne 120 ľudí. Ďalšou zaujímavou novinkou má byť cesta, ktorá by spájala Ul. Podjavorinskej s Ul. Srnianskou, pravdepodobne, ale skôr určite sa bude jednať o ďalší most cez Klanečnicu. Zaujímavosťou je, že tento pozemok je určený na poľnohospodárske účely. Takže neviem ako dlho bude trvať, kým tu na tom pozemku vôbec niečo vyrastie.
Obr. Návrhy ako by mala vyzerať výstavba (použité zo stránky www.donum.sk a Google Earth)

AQUAPARK v Novom Meste predsa bude. Rekreačná oblasť Zelená voda sa tak konečne zmení na lepšie miesto na oddych. Toto je asi najlepšia správa pre obyvateľov a turistov, konečne tu bude kde chodiť, lepšie povedané, konečne tu bude kúpalisko.

Z ďalších zdrojov som sa dozvedel, že náš okres má zásoby vzácnych nerastných surovín – napr. ropa medzi NM a Čachticami alebo zlato v Kálnici a Čachticiach, pre mňa síce známe ale pre niektorých nie náleziská mamutov v Trenč.Bohuslaviciach, jaskyne na Kamennej Modrovej atď. No je to dosť zaujímavé. Toto a všeličo iné bude na stránke, len tomu treba nechať čas, okrem tejto stránky mám aj iné a ďalšie povinnosti. Tak si pomaly môžete pozerať pridané galérie k obciam a rôzne štatistiky a zaujímavosti o akciách a pamiatkach.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.