Akcie Nové Mesto nad Váhom

Topfest Presents, interview a iné novinky

Vitajte na Informačnom portáli mesta Nové Mesto nad Váhom, alebo inak to nazvem. Vitajte na neoficiálnej stránke mesta. Ešte pred niekoľkými dňami to vyzeralo, že zima do nášho mesta ešte nepríde. Opak sa stal pravdou. Už túto sobotu nadránom sme sa zobudili do zasneženej krajiny, no z prvého snehu sme sa netešili dlho. Po pár hodinách sneh úplne zmizol. Situácia sa zlepšila v sobotu večer, kedy teplota klesla do mínusových hodnôt. Začalo opäť snežiť a sneh sa naďalej drží aj napriek denným teplotám nad nulou. Napadnutý sneh v Novom Meste nerobil také veľké problémy vodičom a cestárom ako v severnejšie položených mestách. Cestári ihneď posýpali komunikácie, takže boli všetky cesty zjazdné. Niektorým sa podarilo urobiť zaujímavé fotografie z týchto prvých zasnežených dní. Príkladom je veľmi vydarená večerná fotografia z podjazdu od kamaráta Sharka. Aj keď predpoveď na najbližšie dni nehovorí v prospech lyžiarov a prevádzkovateľa lyžiarskeho strediska Ski Centrum Kálnica. Aj napriek momentálne chladným dňom príde opäť oteplenie, čo ani mňa lyžiara neteší. Teploty sa majú vyšplhať až na 10 °C, takže o nejakom zasnežovaní tohto strediska, zatiaľ, ani netreba uvažovať. Iná situácia je na Bezovci, kde sa už zasnežuje zjazdovka LV300. Aj napriek tomu, že zatiaľ nezačala lyžiarska sezóna v našom okrese, plánujem na stránku dať webkamery zo stredísk z Kálnice a Bezovca. Zatiaľ mám súhlas od prevádzkovateľa strediska Piesky v Kálnici. Bude to taká menšia propagácia týchto stredísk a takisto aj prehľad aktuálnej situácie na svahoch. Na túto novinku sa môžete tešiť už o niekoľko dní. Umiestnený bude namiesto Infopanelu.

Uplynulý víkend som mal možnosť ísť na Topfest Presents 2009, ktorý sa konal v Beckove. Zhodnotím to niekoľkými vetami. Po príchode do Kultúrneho domu v Beckove ma ihneď zarazila „strážená“ šatňa na veci. Našťastie sú ľudia čestní. Aj napriek tomu som si nenechal prekaziť chuť zabaviť sa. Keďže som tam nebol ako fotograf, naplno som sa venoval tej super atmosfére v dave. Najviac som sa tešil na Horkýže Slíže a Polemic, no nevynechal som aj skupinu Konflikt. Tú som si však vypočul zozadu, kde sa mi práve čapoval známy alkoholický nápoj. Pivo, ktoré tam čapovali bolo také zlé, že všetko pivo, ktoré sme si kúpili sme vyliali do umývadla na WC. Veľkým záporom bol obmedzený výber nealko nápojov. Okrem fľaškových nápojov tu nemali nič. Aj napriek prevahe mladých ľudí, sa tu našlo aj zopár starších ľudí, no našli sa tu aj deti. Vystúpenia skupín boli veľmi dobré, prirovnal by som ich k tým lepším tento rok. Tento minifestival by som zhodnotil známkou 2-, kladom je hlavne výber skupín a ich vystúpenie a atmosféra festivalu. Jedna vec ma prekvapila – cena vstupenky na TOPFEST 2009, ktorý sa bude konať v lete. V Beckove sa predávali lístky za 800 Sk, čo je “predpredpredajná” cena. Takže cena vstupenky sa môže vyšplhať až na 1000 Sk. Uvidíme, či bude cena zodpovedať výberu a množstvo skupín.

Teraz prejdem na pravidelnú rubriku Novinky zo stránky. Aj keď to znie neuveriteľne, stránka prekročila hranicu 50 000 návštev za 2 roky existencie stránky. Možno si teraz pomyslíte, že za dva roky to je málo návštev, lenže pre mňa je toto číslo veľký úspech. Stránka sa dokázala z 20  návštev za deň dostať až na hodnoty cez 200 návštev za deň, čo je už oveľa lepšie číslo. Pravidelnou aktualizáciou stránky a hlavne neustálym hľadaním nových informácií sa toto číslo stále zvyšuje, čo ma teší a podporuje v ďalšom zlepšovaní webu. Len vďaka kamarátom, návštevníkom a iným ľuďom žije stránka. Patrí všetkým veľká vďaka. Ako som avizoval pred pár dňami na webe, urobil som krátke interview s tým 50-tisícim návštevníkom. Zhodou náhod sa ním stal môj kamarát, ale viac si prečítajte tu:

  • Ako sa voláš? Odkiaľ si? Koľko máš rokov?
    • Moje meno je Jozef Onderčo, som z Nového Mesta nad Váhom a mám 20 rokov.
  • Kde pracuješ?
    • Môj status je študent a študujem v Bankovom Inštitúte Praha a.s. prezenčnou formou, ale na detašovanom pracovisku v Banskej Bystrici, keďže to je výhodnejšie z hľadiska dochádzania.
  • Stal si sa jubilejným návštevníkom Informačného portálu mesta Nové Mesto nad Váhom www.nmnv.sk. Tvojim prístupom si sa stal 50 tisícim návštevníkom. Aký je to pocit?
    • Môj pocit? Povedal by som že výborný, predsa je to pekne číslo dobre sa vyvíjajúceho portálu o meste, v ktorom bývam a teda mám aj potrebu sa o ňom zaujímať.
  • Bol to zámer alebo náhoda?
    • Musím sa priznať, že to bol čistý zámer a lákalo ma to stať sa tým jubilejným.
  • Koľko si to plánoval?
    • Bolo jasné už dlhšie, že sa k tomuto číslu stránka blíži a posledný týždeň bolo mojou úlohou len čakať, čakať a čakať (smiech).
  • Ako často navštevuješ stránku www.nmnv.sk?
    • Ak by som to mal vyjadriť číselne, tak to bude asi trikrát týždenne. Dá sa teda povedať, že dokážem si nájsť čas a párkrát si na stránke “poklikať”.
  • Čo sa ti tu najviac páči?
    • Najviac oceňujem rýchlu aktuálnosť portálu a vždy zaujímavé aktuality a flashovky.
  • Čo by si tu zmenil?
    • Možno by som už zmenil vzhľad stránky a teda tému, v akej je navrhnutá. Príde mi taká nejaká smutnejšia. Čo sa týka obsahu asi nič zatiaľ, admin sa snaží a sám zlepšuje každodenne stránku a dopĺňa ju o nové veci. Naposledy čo ma milo prekvapilo, je že na stránke sú naozaj dobre pridané informácie aj o našom okrese, čo veľa ľudí iste zaujíma a mnoho iného.
  • Banská Bystrica je pomerne ďaleko od tvojho bydliska. Zaujíma ťa čo sa deje v Novom Meste nad Váhom?
    • Ako som už vyššie spomenul, je to moje rodné mesto a vždy sa budem o mesto zaujímať, i keď budem o niekoľko rokov starší. Predsa len, každé dva týždne som doma na víkend a teda som stále ako keby pravidelným občanom mesta.
  • Navštevuješ aj inú stránku o Novom Meste nad Váhom? Ak áno, čo ťa tam zaujíma?
    • Nie to nenavštevujem. Viem, že mesto má svoju stránku, ale nemám potreby ju navštevovať.
  • Možno už o niekoľko mesiacov padne ďalšia rekordná hranica – 100 000 návštev. Chceš sa stať opäť víťazom?
    • Nie že chcem, ja sa ním opäť určite stanem.
  • Čo by si odkázal ostatným návštevníkom, ktorí by chceli byť ďalším víťazom?
    • Že moje predošlé vyjadrenie nech berú ako hodenú rukavicu.
  • Tvojím prístupom si sa stal teda výhercom. Aj keď cena za výhru nie je veľká, rád by som ťa pozval na pohárik. Kedy si vyzdvihneš cenu?
    • Teraz mám zápočtové obdobie, ale snáď po týchto najbližších dňoch budem mať dôvod na radosť a čiže tento víkend si výhru rád vychutnám, …..alebo zapijem žiaľ.
  • Ďakujem za rozhovor a zachovaj stránke www.nmnv.sk priazeň aj naďalej.
    • Ďakujem aj ja a určite zachovám. Nech sa darí a nech ľudia klikajú!

Tak to bol rozhovor s víťazom a pokračujem k ďalšej téme. Pred pár týždňami som sa prišiel pozrieť do 5.ZŠ na ul. Tematínska, do Špeciálnej triedy pre telesne postihnuté deti. Nebolo to prvýkrát čo som tam bol, ale práve vtedy som tam prišiel niečo o nich napísať, pofotiť a jednoducho ich zviditeľniť. Málokto vie, že takáto trieda tu vôbec existuje. No po fotoreportáži, ktorú som pre Vás pripravil, ste si možno povedali, že deti na fotkách poznáte či už z videnia alebo osobne. V článku, ktorý napísala ich triedna učiteľka, je predstavená teoretická výučba týchto žiakov ako aj ich zábava v škole. Chýba však praktická výučba na lepších počítačoch so špeciálnym príslušenstvom, ktoré by pomohli deťom pri výučbe jednotlivých predmetov. Niektorí ľudia v danej škole si asi neuvedomujú, že aj tieto deti potrebujú byť počítačovo vzdelaní a ten 1 počítač, ktorý sa tam nachádza im toto neumožňuje. Mal som možnosť vidieť deti pri učení aj pri hraní, každý je dobrý v niečom inom. Všetci chalani z tejto triedy sú veľmi šikovní, talentovaní, radi komunikujú a určite ich nezaskočíte hocijakou otázkou. Deti z tejto triedy ste mohli vidieť aj pred dvoma rokmi na Benefičnom koncerte v Msks, kde sa predstavili so spevom a tancom. Ak by ste mali záujem nejako pomôcť týmto žiakom, tak napíšte na e-mail: nasatrieda@nmnv.sk. Veľmi radi privítajú akúkoľvek pomoc, takisto aj iba obyčajný mail s pozdravom.

Hoci počasie na letnú turistiku už nie je, dovolil som si pripraviť v spolupráci s webom cyklotrasy.mtbiker.sk niekoľko cyklotrás a peších trás, ktoré odporúčam prejsť. Niektoré už mám za sebou, cez leto by som rád vyskúšal aj ostatné. Sú obohatené o obrázky, mapky, časy či iné zaujímavosti.

Ihneď po zverejnení predošlého článku som sa pustil do prerobenia Fotogalérie Okresu NM. Ohlasy na prerobenú galériu fotiek obcí a miest v našom okrese boli veľmi dobré a mňa samého potešila ľahká orientácie tejto fotogalérie a hlavne jej tvorba. Zábery z Čachtického hradu a Beckovského hradu, ktoré sú súčasťou novej galérie mi poskytol Ján Tamáš.

Chcel by som upozorniť na prebiehajúcu výzvu polície, mňa, TV Pohoda a všetkých občanov: STOP VANDALOM. Aj napriek rôznym článkom v partnerských novinách INFO-mix či na mojom webe a reportážam v TV Pohoda, zostáva e-mailová schránka policia@nmnv.sk prázdna. Ľudia sa pravdepodobne boja, že si ich meno niekto zistí, ale opakujem, že oznámenie je ANONYMNÉ.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.

6 COMMENTS

  1. konecne moznost, ako kulturne a jednoducho reagovat na clanky..moja reakcia je taka, ze je to O.K.

  2. Prakticky pocin, konecne je k dispozicii aj RSS 🙂 este by to chcelo do RSS zahrnut aj aktuality 🙂

  3. ano konecne sa dostalo na rad aj prerobenie clankov a forma blogu je asi to najlepsie riesenie. a to RSS aj mna tesi. ake aktuality mas na mysli? tie co mam na webe?

  4. No vidím že si urobil kus práce, ešte keď sa ti podarí prerobiť aj celú stránku do normálnejšieho CMS tak to bude super 🙂
    A nezabudni napísať ak budeš potrebovať poradiť alebo pomôcť…

  5. @pmasarik
    no vdaka tebe som sa naucil robit v CMS. uvidi sa ako urobim novy web, v akom systeme a v akej podobe. ale to ma este cas. a momentalne mi zacinaju zapocty a skusky uz.

Comments are closed.