Akcie Nové Mesto nad Váhom

Aj jazzmani majú svoje hviezdne nároky (TS Open Jazz Fest)

openjazzHviezda tretieho ročníka jediného jazzového festivalu pod holým nebom na Slovensku – Open Jazz Fest, Al Jarreau, má dlhý list požiadaviek, nie však nesplniteľný.

V jedálničku fenomenálneho jazzmena prevláda čerstvá zelenina, ovocie, nealkoholické nápoje a ľad.  Niekoľko stranový rider obsahuje presné požiadavky pre kapelu aj speváka samotného.Džúsy, čaje, káva, odtučnené mlieko, dezerty, minerálna voda a 10 kíl ľadu. Takmer žiaden alkohol. Mafiny, cereálie, džem, arašidové maslo, celozrnný chlieb…

„Podmienky, ktoré si dal spevákov manažment, nie sú pre nás ako organizátora nesplniteľné, aj keď je pravdou, že prebiehali dlhé rokovania, cieľom ktorých, bolo zoznam selektovať. Z časti sa nám to podarilo,” hovorí umelecký riaditeľ festivalu, Marián Pavlovič.

Dávkovanie jedál je však presne stanovené. Po svojom vystúpení si Al Jarreau praje 400 gramov  lososa bez kostičiek s 200 gramami hnedej ryže. To zaje vegetariánskou, ale sýtou polievkou.  200 gramov brokolice, 200 gramov špenátu, 100 gramov zemiakov uvarených s trochou cibuľky, soli a korenia musí byť rozmixovaných tak, ako hrášková polievka.  Všetko by malo byť servírované na stoloch s bielymi obrusmi a pochopiteľne porcelánovom riade.

Umelé poháre sú prípustné iba počas vystúpenia, nemôžu byť však polystyrénové.

Radi by ochutnali lokálne špeciality a našu značku piva. Okrem toho červené víno. To je jediná oficiálna požiadavka  Alovho tímu na alkohol.

Vystačia si s energetickými nápojmi, čerstvým džúsom Colou a ovocím – to však nesmie byť nakrájané.

Al Jarreau je kráľom spevákov viac než štyridsať rokov. Za ten čas sa stal živou legendou hudby. Koncertoval a nahrával okrem iných s aj s hviezdami ako Joe Sample, Miles Davis, David Sanborn, a George Benson.

V strednej Európe koncertoval prvý raz práve na Slovensku, v rámci Bratislavských Jazzových dní v roku 2008. Na Zelenej Vode pri Novom Meste nad Váhom vystúpi v sobotu 31. Júla.


Oficiálny web: http://www.aljarreau.com/

Ďalšie ocenenia: http://www.aljarreau.com/awards.php

Foto a video: http://www.aljarreau.com/photos.php

Saša Štullerová

PR koordinátor

0918 493 745

www.openjazzfest.sk

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.