Akcie Okres NM

Chystá sa 16-ty Žákovic Open, po prvýkrát na ňom vystúpi Dan Bárta a návrat hlási Para! (TS)

plagat_2016_ZOUž po 16-ty krát sa v Trenčianskych Bohuslaviciach chystá obľúbený Žákovic Open!  V nádhernom prostredí Bošáckej doliny sa fanúšikovia dobrej hudby a rodinnej atmosféry stretnú tento rok 22. – 23. júla. S premiérovým programom sa predstaví Dan Bárta so skupinou Illustratosphere, ktorý práve na Žákovic Open absolvuje jediný festivalový koncert na Slovensku počas tohto leta! Návrat na festival po rokoch hlási aj skupina Para. Nemôže chýbať ani headliner a dlhoročná stálica, skupina HEX. V zverejnenom line-upe figurujú aj kapely Korben Dallas, Vidiek, Chiki liki tu-a,  Puding pani Elvisovej, Slobodná Európa, Čisté Tvary a mnoho ďalších. Nenechajte si ujsť festival so špecifickou atmosférou, na ktorom nebude chýbať ani oddychová chill out zóna!

22. – 23. júla otvorí brány obľúbený festival Žákovic Open. Na 16-tom ročníku festivalu v Trenčianskych Bohuslaviciach vystúpia skvelí slovenskí aj českí hudobníci. Návštevníci zažijú jedinečný hudobný príliv od popu cez punk až po alternatívny rock.

 

Tento rok sa tešíme na premiérový koncert Dana Bártu a Illustratosphere, to bude aj môj osobný headliner. Práve na našom festivale Dan absolvuje jediný festivalový koncert na Slovensku počas tohto leta. Privítame aj jednu z najlepších koncertných slovenských kapiel – skupinu Para, ktorá sa opäť vracia na Žákovic Open. Nebude chýbať ani výborný Videk, Korben Dallas, Chikiliki tu-a, Puding pani Elvisovej, Slobodná Európa a samozrejme ani úplná klasika, ktorá nevynechala ani jeden ročník, skupina HEX. Sme festival s ustálenou dramaturgiou a to je to, čo nechceme veľmi meniť, pretože to ľudia na našom festivale oceňujú. Prostredie Bošáckej doliny je kúzelné, ako aj samotná atmosféra na festivale,“ vraví jeden z usporiadateľov Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 plagat_2016_ZO

 

V malebnej dedinke Trenčianske Bohuslavice sa aj toho roku stretne niekoľko tisíc fanúšikov kvalitnej hudby. Organizátori pripravili opäť kvalitný line-up, na ktorom pracovali celý rok.

 

„Všímame si, čo sa okolo nás deje a podľa toho oslovujeme kapely. Neponúkame však ten najväčší mainstream, máme radi slovenskú a českú hudbu, ktorá je často menšinová. Vždy však musí v sebe mať niečo výnimočné. V mnohých prípadoch sa stali z účinkujúcich naši priatelia, ktorí sa k nám pravidelne a s radosťou vracajú a je to cítiť aj na ich vystúpeniach,“ teší sa Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

Festival Žákovic Open je atraktívny predovšetkým priateľskou atmosférou a interaktivitou medzi hudobníkmi a fanúšikmi. Na to sa teší aj kapela HEX.

 

„My vlastne celé leto trávime na festivaloch a koncertoch. Náhoda chcela, že sa z jedného dávneho koncertu HEXu v Krčme pod orechom v Trenčianskych Bohuslaviciach po rokoch stal regulárny festival, ktorý je naozaj špecifický. Asi je to tou Bošáckou dolinou, že sa sem kapely aj fanúšikovia veľmi radi vracajú. Samotný areál je relatívne malý, takže návštevníci majú všade blízko. Samozrejmosťou je free stanové mestečko, ako aj parkovanie. Čo určite treba spomenúť je klasický futbal medzi fanúšikmi a výberom členov zúčastnených kapiel. S takouto športovou aktivitou som sa hádam ešte ani na jednom festivale nestretol. Aj tento rok bude kopec dobrého jedla a pitia rôznych druhov a pripravujeme aj chill out zónu na oddych,“ uzatvára Tomáš Yxo Dohňanský

 

Žákovic Open vypukne 22. – 23. júla. Vystúpia HEX, Para, Slobodná Európa, Vidiek, Dan Bárta s Illustratosphere, Korben Dallas, Čisté Tvary, Trolejboys, Saténové Ruky, Hafner & Beyuz, Chikiliki tu-a, Puding pani Elvisovej, Captain Slice, Autodrom. Vstupenky si fanúšikovia môžu kúpiť prostredníctvom siete www.predpredaj.sk, v Penzióne Žákovic a v predajni Dr. Horák na Medenej ulici v Bratislave. Všetky  informácie o 16. ročníku hudobného festivalu Žákovic Open nájdete na  www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

 

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.