Akcie Okres NM

Fantastická atmosféra, super počasie aj zásnuby – 16-ty Žákovic Open bol nezabudnuteľný (TS)

    IMG_0735Fantastická atmosféra, dokonalá zábava, slnečné počasie  a dokonca aj zásnuby! 16-ty Žákovic Open v nádhernom prostredí Bošáckej doliny potešil návštevníkov aj hudobníkov a víkend v Trenčianskych Bohuslaviciach bol pre všetkých nezabudnuteľný. Po prvýkrát na festivale vystúpil Dan Bárta so skupinou Illustratosphere. Dan okrem výborného spevu predviedol aj fascinujúce tanečné kreácie. Program neplánovane doplnila dvojica mladých ľudí, keď mladík priamo na pódiu romanticky požiadal svoju nastávajúcu o ruku. Tradičný futbalový zápas medzi fanúšikmi a hudobníkmi tentokrát vyhrali muzikanti. Finále festivalu patrilo dokonalej energickej kombinácii skupín Para a HEX, ktoré roztancovali vyše 3 a pol tisíc ľudí. 16-ty Žákovic Open označili za jeden z najemotívnejších zážitkov!

Nikdy nebolo lepšie ako na Žákovic Open! Na tom sa zhodli nielen návštevníci, ale mnohé kapely, ktoré si zahrali na 16-tom ročníku festivalu. Víkendová atmosféra v Trenčianskych Bohuslaviciach bola fascinujúca a možno aj to prispelo k romantickej vsuvke! Hneď v prvý večer line-up neplánovane doplnila dvojica mladých ľudí, keď mladík priamo na pódiu požiadal svoju nastávajúcu o ruku.

1 (30)

„Vyzeralo to, že Milan a Kristína sa chcú len odfotiť so skupinou Vidiek ale pokračovalo to žiadosťou o ruku. Mal som úplné zimomriavky, keď Milan hovoril, že žena vedľa neho je najlepšia na svete a že ju miluje. Dojatá snúbenica mu svoje áno povedala až štyrikrát! Všetci sme im veľmi gratulovali a tešili sa s nimi,“ povedal organizátor Žákovic Open Tomáš „Yxo“ Dohňanský z HEX-u.

1 (27)

Piatkový program odštartovali Take Shelter, Autodrom a Slobodná Európa, ktorá zahrala všetky svoje najväčšie hity. Spevák kapely Miloslav „Whisky“ Láber označil Žákovic Open za najlepší festival! Hneď po nich odpálil Vidiek „Nechajte si ju“, „Fajčenie škodí zdraviu“, „Vidiečan“ a ďalšie single, ktoré roztancovali všetkých fanúšikov.

„My tu hrávame pravidelne a radi sa sem vraciame, pretože je tu vždy taká naša „vidiecka“ atmosféra.  Zakaždým, keď sme tu hrali, kosili žito. Cítim sa tu úplne ako zamlada doma. Je tu vynikajúco, ľudia sa bavia a my sa bavíme tiež. Som rád, že máme v publiku nielen našich rovesníkov, ale aj ich deti. Ani nevedia, ako nás omladzujú. Duševne, samozrejme,“ usmieval sa Ján Kuric z Vidieku.

Po prvý raz na Žákovic Open vystúpil Dan Bárta so skupinou Illustratosphere. Obľúbený český hudobník sa blysol výbornou slovenčinou, ktorou sa prihováral fanúšikom. Zaspieval songy „Pruhy“,„Kontrabásník“ aj „Bartagnan“. Okrem famózneho hudobného zážitku Dan potešil aj pohybmi, keď sa predviedol ako skvelý tanečník.

1 (41)

„Dal som takú zmesku rumby, samby aj čače. Vždy keď môžem, tak na koncerte aj tancujem. Naozaj som si to tu užil. Toto miesto je krásne, ďaleko od domov, publikum bolo skvelé, všetko sa raduje,“ netajil nadšenie Dan Bárta.

Na záver prvého dňa zahrali Korben Dallas a Trolejboys. Nadšení fanúšikovia spievali spolu Jurajom Benetinom piesne „Beh“, „Nalej“, „Spovede“, „Otec“ a ďalšie.

1 (49)

„Tento rok vyšlo úžasné počasie, bolo krátko po splne mesiaca, čo nášmu vystúpeniu dodalo magickú atmosféru, prišlo veľa ľudí. Bol to teda nádherný koncert, jeden z najlepších toto leto, ak nie úplne najlepší,“ dodal Juraj Benetin.

Skvelá zábava pokračovala aj v druhý deň festivalu. Tradičný futbalový zápas medzi fanúšikmi a hudobníkmi tentokrát vyhrali muzikanti. Sobotný program odštartovala skupina Fishface a hneď po nej to odpálila kultová kapela Čisté Tvary, ktorá sa na festivalové pódium vrátila po dlhých siedmich rokoch!

 

„Hralo sa nám super, je tu skvelá rodinná atmosféra. Škoda, že som nezobral moju malú dcéru. Je tu naozaj veľa detí, páčilo by sa jej tu,“ povedal nadšený líder skupiny Čisté Tvary Juraj Péč.

IMG_0836

V  tej správnej festivalovej nálade pokračovali kapely Saténové ruky, Hafner a Beyuz, Chiki Liki Tu-a aj Puding Pani Elvisovej. K vrcholom festivalu patrilo vystúpenie skupiny Para, s ktorou si ľudia spievali hity „Abstinent“, „Ako najlepšie viem“ či „Prezident“. Finále patrilo kapele HEX, s ktorou tancoval celý Žákovic. HEXácky záverečný hit sa k atmosfére dokonal hodil – „Nikdy nebolo lepšie“.

IMG_0916

„Para je už neodmysliteľnou súčasťou Žákovic Open, toto bol náš 11-ty koncert v Trenčianskych Bohuslaviciach od roku 2001. Ľudia boli úžasní, ak by som zabudol texty, aj by to za mňa dokončili. Tentoraz boli naozaj veľmi spevaví,“ tešil sa spevák Pary Tomáš „Lasky“ Šedivý.

IMG_1005

„Tento rok bol Žákovic plný emócií. Je to až neuveriteľné a bláznivé, že už 16 rokov organizujeme festival, ktorý pôvodne vznikol ako malá akcia v Krčme pod orechom. HEX a Žákovic k sebe neodmysliteľne patria a za tie roky sme tu nazbierali obrovské množstvo silných zážitkov. Tento rok nám vyšlo naozaj všetko, vrátane počasia,“ uzavrel spevák HEX-u Peter „Ďuďo“ Dudák.

1 (53)

Záverečnú bodku 16. ročníka festivalu dala skupina CPT Slice. Všetci účastníci svorne tvrdili, že už teraz sa tešia na to, ako sa do Bošáckej doliny vrátia o ďalší rok. Všetky informácie sú na na  www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

 

Foto: Pavol Karell a Eduard Žákovic

Text: Nora Krchňáková | PROPAGANDA HOUSE

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.