Okres NM

Fotosúťaž ČACHTICE CEZ OBJEKTÍV pozná svojich víťazov! (TS)

Hodová nedeľa v Čachticiach, okrem osláv, hudby a zábavy, patrila aj vyhodnoteniu fotosúťaže Čachtice cez objektív. Súťažilo sa v dvoch kategóriách a stredobodom záujmu pri realizácií sa fotografov bola samotná obec a tiež hrad, opradený legendami.

Súťaž bola organizátormi spustená v máji a na zasielaní fotografií mali záujemcovia viac ako dva mesiace. Zapojili sa do nej súťažiaci vo vekovom rozmedzí 16 až 56 rokov, s takmer stovkou fotografií. Porota následne vybrala 10 najlepších fotografií z každej kategórie, ktoré boli vystavené na hrade, kde za ne mohli hlasovať aj turisti. Pre veľký úspech sa počas hodového víkendu najlepšie zábery presunuli z hradu na námestie, kde sa nimi mohli pokochať domáci i návštevníci.

Organizátori súťaže boli príjemne prekvapení zo záujmu súťažiacich, ale hlavne z množstva výborných fotografií. Porota mala pri rozhodovaní skutočne ťažkú úlohu. Prihliadalo sa hlavne na celkovú atmosféru záberu a originalitu námetu.

Prvé miesto v kategórií Zaostrené na Čachtice získal Radoslav Garec z Čachtíc, s fotografiou s názvom Za čachtickou priehradou.

Prvé miesto v druhej kategórií Hrad a jeho zákutia bolo udelené Marcelovi Barcíkovi a jeho fotografií hradu vyhotovenej v roku 2015.

Svojho favorita si volila aj verejnosť, prostredníctvom facebook hlasovania. Víťazkou sa stala jedna z najmladších súťažiacich Patrícia Lacková, s fotografiou s názvom Hrad na dotyk.

 

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.