Akcie Okres NM

Jediný festivalový koncert Dana Bártu na Slovensku na festivale Žákovic Open 2016 (TS)

1_Vizual+2016Na festival Žákovic Open po prvý raz mieri výnimočný český spevák Dan Bárta! So svojou Illustratosphere ponúkne fanúšikom prierez ich vyše 15-ročnou spoločnou tvorbou. Na nádherné prostredie Bošáckej doliny sa Dan veľmi teší. Ako vraví, pre hudobníka niet nič lepšieho ako geniálny priestor v spojení so skvelým publikom, pretože potom sa do piesní zmestí viac veľkorysosti. Nenechajte si ujsť vystúpenie špičkového českého hudobníka, ktorý si to na Žákovic Open plánuje poriadne užiť! Stretneme sa 22. – 23. júla v Trenčianskych Bohuslaviciach. Okrem Dana Bártu  & Illustratosphere sa môžete tešiť aj na HEX, Paru, Korben Dallas, Vidiek, Chiki liki tu-a,  Puding pani Elvisovej, Slobodnú Európu, Čisté Tvary a mnoho ďalších.

16-ty ročník Žákovic Open bude geniálny! Obľúbený festival tento rok ponúkne viacero noviniek. Po prvý raz na ňom vystúpi špičkový český hudobník Dan Bárta!

 

„Pre nás to tiež bude sviatok. Na Slovensku totiž úplne bežne na festivaloch nehráme. Som rád, že to nakoniec padlo na Illustratosphere. Už sme na pár slovenských festivaloch hrali, no na Žákovic Open je to po prvý raz. Slovenské publikum je skvelé, už sa veľmi tešíme,“ vraví Dan Bárta.

 

Skupinu Illustratosphere tvoria uznávaní profesionáli Filip Jelínek, Robert Balzar, Miroslav Chyška a Jirka Slavíček. S Danom Bártom oslávili na jeseň minulého roka 15 rokov spoločnej tvorby a na Žákovic Open chcú ukázať, že sú stále veľmi živou kapelou. Dan Bárta so skupinou Illustratosphere práve na Žákovic Open absolvuje jediný festivalový koncert na Slovensku počas tohto leta!

 

 

„Zahráme prierez tvorbou, teda aj skladby, ktoré vznikli pred 15-mi rokmi, ale i novšie veci. Sme totiž stále akčná skupina. Atmosféra vonku býva geniálna, našinec z mesta sa tak často nedostane pod holé nebo. Pozerať sa do priestoru je výborné, také trošku zvláštne odťažité, ale do piesní sa tým zmestí viac veľkorysosti. Čo viac si môže umelec priať ako veľa ľudí, priestor pred sebou a dobrý zvuk? To už by som bol blázon,  keby som sa netešil, že mám možnosť užiť si tieto tri parametre,“ dodáva Dan Bárta.

 

V nádhernom prostredí Bošáckej doliny určite zaznejú osvedčené pecky ako „Pruhy“, „Languages“, „Na i v ní“, „Kontrabásník“ či „B’Artagnan“. Dan sľubuje, že niektoré skladby budú znieť po novom.

 

 

„Dúfam, že skúsime zahrať aj dve-tri veci, ktoré sme už dávno nehrali alebo pridáme prerábku niektorého z našich obľúbených songov. Nielen festivalu Žákovic Open, ale vôbec celého leta sa už nevieme dočkať. Keďže správni umelci sú stále deťmi, neplánujeme sa cez prázdniny veľmi prepracovať. Budeme predovšetkým rozmýšľať, čo s tým naším muzikantským životom a tak podobne… uzatvára s úsmevom Dan Bárta.

 

Žákovic Open bude v Trenčianskych Bohuslaviciach 22. až 23. júla. Okrem Dana Bártu sa môžu fanúšikovia tešiť na mnoho ďalších skvelých hudobníkov. Organizátori už zverejnili kompletný line-up. Návrat po rokoch hlási Para, zahrá stálica HEX a Slobodná Európa, Vidiek, Korben Dallas, Čisté Tvary, Trolejboys, Saténové Ruky, Hafner & Beyuz, Chikiliki tu-a, Puding pani Elvisovej, Captain Slice, či Autodrom. Vstupenky si fanúšikovia môžu kúpiť prostredníctvom siete predpredaj.sk: http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/6895/zakovic-open-2016, v Penzióne Žákovic a v predajni Dr. Horák na Medenej ulici v Bratislave. Všetky  informácie o 16. ročníku hudobného festivalu Žákovic Open nájdete na  www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

 

PIATOK

17:00 – 17:40    TAKE SHELTER

18:00 – 18:40    AUTODROM

19:10 – 20:00    SLOBODNÁ EURÓPA

20:30 – 21:30    VIDIEK

22:00 – 23:00    DAN BÁRTA

23:30 – 00:30    KORBEN DALLAS

01:00 – 02:00    TROLEJBOYS

 

SOBOTA

14:00 – 14:30    FISHFACE

14:45 – 15:30    ČISTÉ TVARY

16:00 – 17:00    SATÉNOVÉ RUKY

17:30 – 18:30    HAFNER A BEYUZ

19:00 – 20:00    CHIKI LIKI TU-A

20:30 – 21:30    PUDING PANI ELVISOVEJ

22:00 – 23:00    PARA

23:30 – 00:30    HEX

00:45 – 01:45    CPT SLIZE

 

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.