Iné

Kultúrne leto v obci Krakovany (TS) + súťaž

V termíne 22. – 24. júna 2018, sa v amfiteátri v Krakovanoch uskutoční XII . Župný festival kultúry a zároveň 52. ročník folklórnych slávností Krakovany 2018. Program slávností odštartuje v piatok koncertom hudobných skupín Fuera Fondo a Slniečko. V sobotnom župnom programe s názvom ,,Prechádzky po kraji“ si návštevníci budú môcť vychutnať vystúpenia folklórnych zoskupení z Trnavského kraja. Konkrétne sa predstavia: folklórna  skupina Podhoranka z Kočína  – Lančára,  fujarista Jozef Mikulášek z Hlohovca, mužská spevácka skupina Záruby zo Smoleníc, folklórny súbor Csallóközi z Dunajskej Stredy, ľudové hudby Brezinka a Brezina z Bolerázu, ďalej zatancuje folklórny súbor Slnečnica z Piešťan, domáci folklórny súbor Lusk a záver sobotného programu bude patriť folklórnemu súboru Karpaty z Bratislavy. Po programe bude pokračovať ešte tanečná zábava ,,Veselo pri muzike“, s ľudovou hudbou folklórneho súboru Karpaty.

Na nedeľnom programe ,,Tancuj, tancuj vykrúcaj“, bude tradične javisko patriť najprv detským folklórnym súborom, Zvončeku z Vrbového, Krakovančeku z Krakovian, Verešvarančeku z Červeníka, z Trenčína zavíta detský folklórny súbor Kornička. V spoločnom programovom bloku sa predstaví folklórny súbor Krakovienka z Krakovian, detský folklórny súbor Kapustárik a ľudová hudba Karpatská muzika. Z Trnavy príde zatancovať Univerzitný folklórny súbor Trnafčan a bodku za tohtoročnými slávnosťami urobí záverečné vystúpenie folklórneho súboru Vagonár z Popradu.

Počas celého festivalu sú pre návštevníkov pripravené sprievodné podujatia , ako ,,Kuchyňa starých mám“, kde môžete ochutnať miestne špeciality. Tiež je pripravená galéria na plote a zbierka z múzea Za Krakovskú bránu ,,Ručníky a ručníčky.“ Tešiť sa môžete aj na súťaž v príprave šúľancov ,,Budeme šúľať.“

Pre najmenších sú pripravené tvorivé dielne ,,Malí majstri“ a počas nedeľného programu sa dozvieme mená víťazov z výtvarnej súťaže ,,Ľudové kroje, tradície, remeslá a zvyky“.

Nad podujatím prevzal záštitu pán Jozef Viskupič, župan Trnavského samosprávneho kraja. Organizátormi podujatia sú Trnavský samosprávny kraj,  Obec Krakovany a Trnavské osvetové stredisko. Festival z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Tešíme sa na Vašu účasť.

Program ,,XII. Župný festival kultúry“ Krakovany 2018             22.– 24.6. 2018

Piatok – 22.jún  2018,

Fuera Fondo  – 20,00 h

Slniečko – 21,30 h

 

Sobota – 23. jún 2018, 18.00 h

,,Prechádzky po kraji“

DFSk Podhoranka  Kočín – Lančár

Fujarista z Hlohovca

MSSk Záruby Smolenice

FS Csallóközi Dunajská Streda

ĽH Brezinka a ĽH Brezina Boleráz

FS Slnečnica Piešťany

FS Lusk  Krakovany

FS Karpaty Bratislava

 

,,Veselo pri muzike“ 22.00 h – ĽH FS Karpaty

 

Nedeľa – 24. jún 2018, 15,00 h.

,,Tancuj, tancuj, vykrúcaj“                             

DFS Krakovanček Krakovany

DFS Verešvaranček Červeník

DFS Zvonček  Vrbové

FS Krakovienka Krakovany, DFS Kapustárik Trebatice a ĽH Karpatská muzika

DFS Kornička Trenčín

UFS Trnafčan Trnava

FS Vagonár Poprad

 

Sprievodné podujatia

,,Kuchyňa starých mám“ podávať sa budú miestne špeciality v areáli KD – od 11,00 – 21,00 h

,,Budeme  šúľať“ – súťaž v príprave šúľancov

Galéria na plote

,,Ručníky a ručníčky“ – zbierka z múzea Za Krakovskú bránu

,,Malí majstri“ – tvorivé dielne pre deti  – Vyhlásenie výsledkov výtvarnej súťaže ” Ľudové kroje, tradície, remeslá a zvyky“

 

Súčasťou programu festivalu je aj výtvarná súťaž s hlasovaním na Facebooku – link – http://festivalkrakovany.sk/sutaze/vytvarna-sutaz/

 

 

OBEC KRAKOVANY VÁS POZÝVA NA KONCERT SKUPÍN:

#20:00 FUERA FONDO

Skupina Fuera Fondo hrá hudbu, ktorá je ovplyvnená viacerými žánrami ako ska, reggae, pop, punk-rock no

možno v nej započuť aj vplyvy balkan music. „Snažíme sa nerobiť hudbu jednotvárne a striktne sa držať jedného štýlu, máme radi, keď je naše publikum rôznorodé“. Fuera Fondo sa vyznačuje veľmi veselou a živelnou šou a komunikáciou s publikom

#21:30 SLNIEČKO

Slniečko, alias Punto a Rybacé hlavy, je kultová kapela z Piešťan, ktorá sa nedá hudobne zaškatulkovať. Na scéne je už tamer 35 rokov a za ten čas prešla mnohými žánrovými premenami: od folk-rocku a blues, cez country, world music až po gypsy swing. Svoju hudbu označujú výrazom “úderný dedinský rock”. Ich špecifikom je spev v nárečí piešťanského regiónu a humorné texty krakovianskeho rodáka Petra Remiša.

VSTUPNÉ NA MIESTE 8€, PREDPREDAJ 6€/OBECNÝ ÚRAD KRAKOVANY

 

autor textu: Veronika Behúlová – Trnavské osvetové stredisko

info: Ing.Peter Seitler – https://sk-sk.facebook.com/PeterSeitlerPhotography

 

SÚŤAŽ!!!

Ak máte záujem o vstupenky na tieto víkendové podujatia, tak mám pre Vás pripravenú jednoduchú zdieľaciu súťaž. Stačí článok zdieľať VEREJNE na Vašom profile (pre identifikáciu) a napísať pod status na stránke Informačného portálu Nové Mesto nad Váhom na Facebooku – komentár “chcem vstupenku na piatok” alebo “chcem vstupenku na sobotu”. Výhercov budem žrebovať v nedeľu 17. júna 2018 okolo 20. hodiny.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.