Okres NM

Moravskolieskovské vianočné trhy prekvapia bohatým programom (TS)

V obci Moravské Lieskové prekvitá tradícia vianočných trhov. Nestavia pritom na dlhoročnej reptitívnosti zabehnutého podujatia – tento rok čaká Moravskolieskovské vianočné trhy len štvrtý ročník. Napriek tomu patria medzi najvyhľadávanejšie adventné podujatia regiónu. Zaujať dokážu nielen kvalitnými výrobkami svojich predajcov, ale aj hudobným programom, vyskladaným z najrôznejších interpretov.

V piatok 15. decembra a v sobotu 16. decembra 2017 sa v pohraničnej obci predstavia domáci účinkujúci (deti miestnej školy, folklórna skupina Kasanka), talentovaní heligonkári Dominik Minárik a Jozef Chupáč, či ľudová hudba Beťári z Čerenian. Pre milovníkov aktuálnejšej hudobnej produkcie vystúpia Natália Hatalová, známa zo súťaže Slovensko hľadá Superstar, spolu s muzikálovým hercom Jánom Slezákom, po nich finalistka slovenskej Miss Universe Nikola Benedikovičová a s prierezom svojej hudobnej tvorby, nevynechajúc žiaden z najväčších hitov, energická Dara Rolins.

„Máme pocit, že Moravskolieskovské vianočné trhy sa rýchlo stali zavedenou značkou, ktorú pred sviatkami vyhľadávajú ľudia zo širokého okolia. Nesmierne nás to teší, ale kladie to na nás aj obrovské nároky. Snažíme sa preto zostaviť program tak, aby potešil naozaj takmer každého, aby umožňoval vychutnať si dobrú hudbu, ale medzi koncertami sa aj stretnúť s príbuznými, priateľmi či známymi. Tešíme sa, že je podujatie vďaka svojej atmosfére takýmto pomyselným centrom vianočných stretnutí,“ hovorí Marián Zelko, ktorý je jedným z organizátorov podujatia.

Okrem koncertov vás tento víkend v Moravskom Lieskovom čakajú viac ako dve desiatky stánkov s vianočným tovarom i pochúťkami. Nebudú medzi nimi chýbať poctivá kapustnica, cigánska, zabíjačkové špeciality, palacinky, trdelníky, vianočné pečivo, medovina či ospevovaný lieskovský punč. Príďte začať Vianoce na Moravskolieskovské vianočné trhy!

 

Program Moravskolieskovských vianočných trhov 2017:

Piatok 15. 12. 2017

15:00 hod. – otvorenie brán trhov

16:00 hod. – vystúpenie detí Spojenej školy Moravské Lieskové

18:00 hod. – koncert heligonkárov Dominika Minárika a Jozefa Chupáča

19:00 hod. – vyhodnotenie Moravskolieskovského fotomaratónu

20:00 hod. – koncert ľudovej hudby Beťári

 

Sobota 16. 12. 2017

11:00 hod. – otvorenie brán trhov

14:00 hod. – vystúpenie folklórnej skupiny Kasanka

15:00 hod. – vianočný punč so starostom

16:00 hod. – koncert heligonkárov Dominika Minárika a Jozefa Chupáča

17:00 hod. – koncert Natálie Hatalovej & Jána Slezáka

19:00 hod. – koncert finalistky Miss Universe Nikoly Benedikovičovej

20:00 hod. – koncert Dary Rolins

Vstupné na všetky časti programu je dobrovoľné!

 

Kontakt pre médiá: Peter Gašparík, +421 915 711 880, peter@slovakfilm.sk

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.