Akcie Okres NM

Na Žákovic Open zahrá Para horúcu novinku a Korben Dallas prerobený hit (TS)

1_Vizual+2016Do Trenčianskych Bohuslavíc mieri Para, Korben Dallas aj Vidiek! Všetky tri kapely si na 16-ty Žákovic Open pripravili špeciálny program. Para zahrá absolútnu novinku z pripravovaného albumu, pieseň natoľko „čerstvú“, že ešte nemá ani meno! Vidiek sľubuje ochutnávku singlov z posledného albumu, ktorý vyšiel len vlani, ale tiež hity „Nechajte si ju“ či „Fajčenie škodí zdraviu“. Korben Dallas zas náročne prerobili dva duety, ktoré doteraz hrávali s Janou Kirschner a Anetou Langerovou. Na Žákovic Open zahrá aj Dan Bárta s Illustratosphere, HEX, Slobodná Európa, Čisté Tvary, Trolejboys či Saténové Ruky. Stretneme sa v nádhernom prostredí Bošáckej doliny už 22. – 23. júla!

 

Na obľúbený festival Žákovic Open sa už tešia aj Para, Korben Dallas a Vidiek. Populárne kapely si pre fanúšikov pripravili špeciálny program aj prekvapenia. Para zahrá horúcu novinku, ktorá je taká „čerstvá“, že ešte nemá ani meno!

 Para 4

„Na Žákovic Open sme hrali už asi 10 krát. Je tam výborná rodinná atmosféra, sme tam všetci spolu – fanúšikovia aj účinkujúci, svorne popíjame nápoje, je to skvelé. Pomaly sme začali chystať nový – siedmy – album a tak toho roku v Trenčianskych Bohuslaviciach zahráme aj dve-tri nové pesničky. Na jeseň vydávame dvojsingel, ktorý tiež určite odpálime. Už ho máme nahraný, ale ešte nevieme, ako sa bude volať. Asi „Žiadne slová, iba činy“, ale to ešte nie je isté,“ prezradil spevák Pary Tomáš Šedivý alias Lasky.

 Para 2

 

Do dedinky v malebnom prostredí Bošáckej  doliny sa tešia aj chalani zo skupiny Korben Dallas. Zahrajú svoje hity v úpravách, aké fanúšikovia ešte nepočuli.

 

„Žákovic bol jeden z prvých festivalov, kde sme hrali. Je tam priateľská rodinná atmosféra a skvelí ľudia. Veľmi radi sa tam vraciame. Je to taký pocit, ako keď idete ku kamošom na festival. Tentoraz zahráme naše oba duety, ktoré máme s Janou Kirschner a Anetou Langerovou, ale v úprave bez speváčok. S Anetou sme pieseň „Sen“ nahrali so Symfonickým orchestrom Slovenského rozhlasu, takže jej úprava do podoby tria bola naozaj výzva,“ vraví Igor “Ozo” Guttler z Korben Dallas.

Korben Dallas 5

Na festivale Žákovic Open nebude chýbať ani skupina Vidiek. Jej členovia takisto oceňujú špecifickú atmosféru tohto festivalu, najmä to, že počas dvoch dní sa ľudia v Trenčianskych Bohuslaviciach stále usmievajú.

 

„To sa nám na Žákovici najviac páči a preto tam radi hráme. Poznáme sa aj so starým Žákovicom, vždy prichystá dobré jedlo, pitie, tešíme sa z toho. Minulý rok sme vydali nové CD „Vidiek s oblohou“, tak sme tentoraz do programu zaradili aj pesničky z tohto albumu. Nebojte sa však, nebudú chýbať ani hity ako „Fajčenie škodí zdraviu“ alebo „Nechajte si ju“. Sme si vedomí toho, že keby sme to nezahrali, ľudia by nás vypískali,“ s úsmevom uzatvára spevák Vidieku Ján Kuric.

Hex Vidiek

Žákovic Open vypukne 22. – 23. júla. Okrem spomínaných troch kapiel zahrajú v Trenčianskych Bohuslaviciach aj Dan Bárta s Illustratosphere, HEX, Slobodná Európa, Čisté Tvary, Trolejboys, Saténové Ruky, Hafner & Beyuz, Chikiliki tu-a, Puding pani Elvisovej, Captain Slice a Autodrom.

Hex _Peter Spurný 1 (1)

Vstupenky si fanúšikovia môžu kúpiť prostredníctvom siete www.predpredaj.sk, v Penzióne Žákovic a v predajni Dr. Horák na Medenej ulici v Bratislave. Všetky  informácie o 16. ročníku hudobného festivalu Žákovic Open nájdete na  www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

 

1_Vizual+2016

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.