Nové Mesto nad Váhom

Podzemné chodby

Po niekoľkých týždňoch tu opäť pridávam článok o Novom Meste. Už je to vyše 50 dní čo táto moja stránka je už na internete a ako tak pozerám, ľuďom sa páči. Preto budem pokračovať v aktualizovaní stránky.

Leto sa nám pomaly, ale isto končí a ľudia začínajú myslieť na povinnosti a študenti na školu. :(( A keďže každé popoludnie mám veľa času, tak si surfujem na nete a pozerám Pramen.info a zaujal ma článok o podzemných chodbách u nás v meste- “Zabudnutý artikel cestovného ruchu”. Môj názor na túto tému je takýto: Ja osobne si pamätám, keď sa rekonštruovalo námestie som sa prizeral, keď narazili na tie chodby. Bol som prekvapený, čo to je a začali ma tie chodby zaujímať. Zistil som postupne na čo slúžili a prečo tak dopadli ako dopadli. Ešte si určite niektorí spomenú, ako mali tieto chodby sprístupniť pre verejnosť, ale nič z toho nie je, akurát nejaká pivnica alebo vináreň pod “sklenníkom”. Tieto chodby ukrývajú ešte veľa neodhalených tajomstiev, ktovie čo sa nachádza na miestach, ktoré neboli preskúmané a či je pravda, že vedú až na okolité hrady, teda Čachtický a Beckovský hrad. Prečo niektorí hovoria o našom námestí ako o historickom námestí, keď tu okrem Morového stĺpu a Sochy sv. Floriána nič nemáme historické. Veď to najhistorickejšie, čo môže byť, sa nachádza práve pod katolíckym kostolom a námestím…a preto treba niečo s tým urobiť.

Za posledné týždne mesto ožilo rezbármi, na námestí sa pracovalo a pracovalo. Rezbári tu tvorili drevený betlehem s postavičkami. Po dvoch týždňoch sa skončili práce na betleheme aj keď s nie všetkými postavičkami. Zatiaľ sú vystavené na mieste, pri fontáne, kde sa skoro každú sobotu konajú rôzne koncerty, ako aj túto sobotu tu hrala novomestská skupina EXPANZIA. Aj napriek nepriaznivému počasiu v týchto dňoch sa po meste prechádza neuveriteľne veľa ľudí, čo je veľmi neskutočné. O tomto som sa presvedčujem každý deň, ako chodím z brigády.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.