Trenčiansky kraj

Pozemskí astronauti Galaxy S7 Tour už v sobotu v Trenčíne (TS)

c0605182-ba67-4860-bc33-9aab6d49893fNocadeň predstavia nové hity a špeciálneho hosťa!

Avizovaný koncert kapely Nocadeň sa nezadržateľne blíži. Umelci z Košíc už v sobotu 23. apríla 2016 v Piano Clube v Trenčíne predstavia skladby z nového albumu Pozemskí astronauti a odznejú aj zaručené hity ako Steny, či Buď hviezda. Návštevníci koncertu sa môžu tešiť aj na špeciálneho hosťa!

Za predskokana si členovia kapely vybrali Martina Krajčíra vystupujúceho pod pseudonymom Isobutane a  je považovaný za jeden z najväčších slovenských talentov elektronickej scény. „Pre otváranie koncertov som si pripravil skladby, ktoré asi najviac odrážajú to, ako ma táto kapela svojho času melodicky ovplyvnila. Hrať sa bude jemná, počúvateľná elektronika s občasnou gitarou, ktorou by som chcel vlastne chalanom z Nocadeň skôr vzdať hold, ako ohúriť ich poslucháčov fenomenálnym výkonom,“ prezradil Isobutane, známy aj ako hudobný hosť na albume Pozemskí astronauti. „Pre niekoho budem na začiatku možno len chlapec za krabicami, čo zadržiava koncert jeho obľúbenej kapely, na konci by som ale veľmi rád odchádzal ako príjemná časť večera, ktorý si rovnako užijem so všetkými, čo prídu a so všetkými, čo zahrajú,“ dodal Martin. Jeho vystúpenie si budú môcť návštevníci vychutnať v 30 minútovom úvodnom vystúpení.

 

Na samostatné turné Nocadeň sa po sedemročnej prestávke teší aj jej líder, spevák Rasťo Kopina a jeho brat, gitarista Róbert. „Hoci sme za tie roky koncertovali, neviazalo sa to ku konkrétnemu albumu a jednoducho sme si museli počkať na vydanie nového. No a práve jeho úspech nás katapultoval na koncertné pódiá,“ neskrýva nadšenie Rasťo. „Pripravili sme špeciálny program, ktorý predstavíme iba na tomto turné. Pesničky z novej platne popretkávame tými staršími, takže okrem aktuálnych hitov Havran a V nás určite zahráme aj všetky kapelové klasiky. Chystáme aj niekoľko prekvapení a jedným z nich bude skladba, ktorú sme naživo nehrali snáď 10 rokov,“ dodal Róbert.

 

c0605182-ba67-4860-bc33-9aab6d49893f

 

Štart turné vo vypredanej košickej Aule

14. apríla odštartovali Nocadeň Pozemskí astronauti Galaxy S7 Tour koncertom „doma“, v Košiciach. V krásnom priestore Auly spievala takmer všetky piesne celá naplnená sála. Na koncert prišli fanúšikovia z rôznych častí Slovenska. O úvodnú polhodinu podujatia sa postaral avizovaný hosť kapely Isobutane. Odohral nápaditý zahrievací elektronický live-act. Do príjemných autorských trackov naživo dohrával na gitare. Záverečnú pieseň venoval vyslovene iba tomuto strunovému nástroju, čím príjemne prepojil nástup samotnej kapely Nocadeň na pódium. Po krátkej pauze prišli na pôsobivo nasvietené pódium Auly Nocadeň. Koncert rozbehli skladbami Skúsme a úspešným hitom Havran, ktorý aktuálne rotuje aj česká hudobná televízia Óčko. Publikum okamžite reagovalo skvelou atmosférou, ktorú udržalo až do záveru. Nocadeň si na turné pripravili široký výber piesní z aktuálneho albumu Pozemskí astronauti a setlist poprekladali známymi skladbami z predchádzajúcich nosičov. Chuť návštevníkov koncertu „pomáhať“ spevákovi Rasťovi sa premenila na obojstranný silný zážitok. Spevák niekoľkokrát rád ponechal odspievanie refrénu fanúšikom. Koncertný program obsahoval oveľa viac hudby, ako je možné zažiť napríklad na festivalových, kratších koncertoch. 17 piesní a dva prídavky. Odzneli raritné songy Organizmy a Umriem pri tvojich nohách v nových aranžmánoch a po dlhom čase skupina oživila pieseň Tvoj mono hlas.

Po skončení koncertu zostalo množstvo fanúšikov v sále, nasledovala autogramiáda a fotografovanie s členmi kapely. „Skvelé, extatické a až do poslednej chvíle zimomriavkové. Presne také boli dnes Košice. Možno ma iba zrádza pamäť, ale nepamätám si, aby sme doma zažívali takéto, v dobrom zmysle slova, šialenstvo. Utvrdzuje ma to iba v jednom, Nocadeň sú späť a možno ešte vo väčšej sile, ako sa mohlo zo začiatku zdať,“ boli prvé dojmy Rasťa po košickom vystúpení.

 

Pozemskí astronauti Galaxy S7 tour:

https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=21764&iframe

 

Začiatok koncertu je o 20.00 hod.

 

autor foto: Peter Uhrín

https://blog.nmnv.sk/pozemski-astronauti-galaxy-s7-tour-uz-v-sobotu-v-trencine-ts/

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.