Akcie Nové Mesto nad Váhom

Veterány a život v Novom Meste nad Váhom

Pred dvoma týždňami sa v Novomestskom okrese preháňali staré automobily – veterány, ktoré boli vyrobené ešte v rokoch, kedy som  ja ešte ani nebol na svete. Úprimne poviem, autá boli veľmi pekné, až ma nadchlo občas, v akom zachovalom až veľmi dobrom stave sa zachovali vďaka ich majiteľom. Akcia, ktorá sa konala v nedeľu v našom meste, bola o predvádzaní vozidiel na námestí. Ľudia si mohli pozrieť všetky automobily, monocykel, vojenské vozidlo aj bicykel na parný pohon. Veteran Rally 2009 bola veľmi vydarená akcia, avšak chýbala väčšia reklama. Očakával som väčšiu účasť jednak majiteľov vozidiel a takisto aj návštevníkov. Zišlo sa tu iba maximálne 200 ľudí, čo je oproti iným podobným akciám značne málo. Spomeniem napríklad Podjavorinský okruh, kde jazdia taktiež motocykle starších ročníkov. Tu je tá návštevnosť podstatne vyššia, aj preto lebo sa jazdí na mestskom okruhu, takže prehliadnuť sa vtedy táto akcia nedá. V budúcnosti by som rád videl viac prezentovanú túto akciu, ktorá má dobrú odozvu u ľudí. Mnohí o nej dokonca ani nevedeli.

Začína sa pomaly jún a s tým aj prvé festivaly. Už od predošlého leta som začal pracovať na vylepšení časti o akciách, ktoré sa konajú v Novom Meste. Vzrástol počet festivalov a akcií, ktorým sa chcem venovať. Tento rok to bude Oslavy dňa detí, Topfest, Žákovic Open, Vidlomet Open Air, Beefree a Bažant Pohoda. Dúfam, že sa mi podarí dostať sa na všetky spomínané udalosti a urobiť z nich fotografie, videá a reportáž. Prvým festivalom bude Vidlomet Open Air, ktorý vznikol spojením Vidlometu z Vaďovciach a Kon Open Airom. Môžeme len očakávať, že počasie nám bude priať a zabavíme sa na tomto festivale. Koncom júna sa uskutoční pri Zelenej vode najväčší festival v našom okrese – Topfest. Tento ročník bude o to jedinečnejší, pretože sa očakáva až 40 tisícová návštevnosť a bude sa konať na novom mieste. Budú tú zaujímavejší interpreti ako Limp Bizkit, Pavol Habera a Team, Ska-P či novomestské kapely Since a Fuera Fondo. Ďalším festivalom sa budem venovať v budúcom článku.

V posledných týždňoch sa v Novom Meste pracovalo vo veľkom. Na Rajkovej vzniklo takmer 50 nových parkovacích miest, v parku J.M.Hurbana sa inovovalo verejné osvetlenie, kosili sa verejné priestranstvá, upratovali sa sídliská, vysádzali sa kvetiny na námestí,…TSM patrí veľké poďakovanie za tieto činy.

Pred dvoma dňami sa na oficiálnom webe mesta objavila nová a prvá webkamera, ktorá nám umožňuje vidieť naše námestie cez web. Konečne tak môžem “škrtnúť” ďalšie z negatív oficiálnej stránky mesta. Zároveň opravili aj chybný názov nášho mesta v hlavičke stránky, na ktoré som už dávnejšie upozorňoval.

O pár dní pribudne pokračovanie článku.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.