Akcie

Benefičný koncert Dúha v srdci prinesie deťom pestrý program (TS)

duha-v-srdci-foto-katarina-oresanska  V nedeľu 25. septembra 2016 sa uskutoční piaty ročník benefičného koncertu ,,Dúha v srdci“ v spoločenskej sále MsKS v Novom Meste nad Váhom. Hudobné podujatie spojené s náučnými workšopmi a tvorivými dielňami pripravuje Centrum sociálnych služieb v Novom Meste nad Váhom v spolupráci s Občianskym združením Milan Štefánik a Občianskym združením Život s dúhou v srdci pre deti a osoby s mentálnym postihnutím z Trenčianskeho samosprávneho kraja. Vystúpia speváčka Katarína Knechtová zo svojou skupinou, skupiny Maduar a Hudba z Marsu, Folklórny súbor Goral. Zumbu bude zastrešovať inštruktor Michelle Webe z Dominikánskej republiky a podujatím bude sprevádzať moderátorské duo Kvetka Horvátová a Dodo Kuriľák.

Čím Vás môže prekvapiť a potešiť toto podujatie?

Určite žiadneho z návštevníkov nesklame jedna z najznámejších a v súčasnosti najproduktívnejších slovenských speváčok Katka Knechtová, ktorá od marca tohto roku vypredala mnohé koncertné sály po celom Slovensku na svojom turné „Prežijú len milenci“. Katkine melodické piesne vystriedajú dynamické skladby so silnou dávkou humoru v podaní kapely Hudba z Marsu. Ethno kapela bola niekoľko rokov ticho, ale zhodu náhod sa po 20-tich rokoch od založenia  vracia na hudobnú scénu a plánuje koncertovať počas celého roka 2016. Ďalšia úspešná kapela z 90-tych rokov, skupina Maduar, so zárukou roztancuje publikum svojimi známymi dancefloorovými skladbami. Bratia Matyinkovci predstavia obľúbené hity v sprievode novej speváčky Ivanny Bagovej, víťazkou Hlasu Česko Slovenska.  Benefičný koncert už tradične ponúka nielen modernú hudbu, ale vždy zľahka začrie aj do ľudovej tóniny. Tento rok budú mať návštevníci možnosť vidieť tanec a spev folklórneho súboru Goral zo Suchej Hory, v ich typických pestro farebných krojoch a klobúkoch s orlím pierkom. Tých, ktorým v krvi koluje tanečná krv, určite nadchne možnosť zladiť sa s tanečnými krokmi skvelej Zumba tanečníčky Michelle Weber z Dominikánskej republiky. Jej radosť z pohybu a uvoľnenosť sa so zárukou prenesie na všetkých, ktorí sa oddajú jej temperamentným rytmom. Malé stíšenie nastane pri počúvaní básní Jurka Kohútika, ktorý vo svojich veršoch s určitou dávkou vtipu privíta všetkých hostí  koncertu. Moderátorské žezlo tento rok prevzala známa dvojica Kvetka Horvátová a Dodo Kuriľák. Oboch určite netreba, predstavovať, poznáte ich z Telerána v TV Markíza. Je to zladený moderátorský pár, ktorý s humorom a šarmom povedie všetkých návštevníkov aj hostí celým koncertným programom.

zumba-michelle-weber-foto-igor-frimmel

 

Keďže nielen hudbou a tancom je človek živý, bude pre návštevníkov pripravené množstvo tvorivých a zábavných činností. Svoje umelecké cítenie môžu návštevníci prejaviť pri maľovaní na drevené figúrky, tričká, na plátno, maľovaní horúcim voskom – enkaustikou, plstení, výrobe košíkov, modelovaní z textilu alebo pri vlastnoručne vyrobenej bižutérii. V detskom svete plnom šantenia a zábavy bude deťom ponúkané maľovanie na tvár, jazda na odrážatkách, skákanie v nafukovacom hrade. Deti so zdravotným znevýhodnením si pochutia na koláčoch, pagáčoch, nanukoch a džúsoch.

duha-v-srdci-jozo-procko-a-deti-foto-igor-frimmel

,,Ľudia, ktorí majú postihnutie alebo iný hendikep sú v spoločnosti mierne zaznávaní a sú v úzadí. Na podujatí „Dúha v srdci“ je nádherné dať im priestor, aby celá zábava bola venovaná len im.“ popisuje hlavnú myšlienku podujatia organizátorka Júlia Bublavá.

 

2016_duha-v-srdci

 

Na benefičný koncert Dúha v srdci majú vstupné zdarma osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím, deti z detských  domovov a  deti do výšky 140 cm.

Vstupné pre verejnosť je 8 € v predpredaji, 10 € v Spoločenskej sále MsKS pred koncertom. Predpredaj vstupeniek je v sieti Ticketportal a v Centre sociálnych služieb v Novom Meste n/V, Bernolákova ul. 14, pondelok – piatok od 7.00  do 15.30 hod. Počet vstupeniek pre verejnosť je limitovaný v počte 100 ks! Zmena programu je vyhradená. Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a podporovateľom za pomoc.

 

Usporiadatelia Benefičného podujatia Dúha v srdci konaného pod záštitou predsedu TSK Vás srdečne pozývajú na koncert.

Text: Júlia Bublavá a Milan Štefánik

Foto: Katarína Orešanská a Igor Frimmel

Video: Igor Kolesár

https://www.youtube.com/watch?v=gBGr8l1er14

https://www.youtube.com/watch?v=9goceXk8Nhs

 

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.