Akcie Okres NM

Kult s názvom Beckovské Slávnosti (tlačová správa 18.4.2010)

Už po 10. krát sa v malebnej obci Beckov, vzdialenej 6 km od Nového Mesta nad Váhom uskutoční jedno z najkultovejších podujatí na Slovensku- Beckovské Slávnosti .Tento ročník bude nielen jubilejný ,ale aj trochu iný. Organizátori sa rozhodli, aj napriek finančnej a hospodárskej kríze rozšíriť spektrum atrakcií, a hlavne znížiť vstupné.

Len za 4 € v predpredaji bude možné počas troch dní- 9.10.11. júla 2010 sa nielen započúvať na hudobnom pódiu do skvelých slovenských skupín GLADIÁTOR,POLEMIC,Fuera Fondo a ďalších ale aj vzhliadnuť, či zapojiť sa do množstva najrôznejších atrakcií.

Ako každý rok, aj tento zaplnia dedinu remeselníci s ich výrobkami, ktoré si môžete zakúpiť, či obzrieť ich výrobu. Rovno pod skalným bralom hradu Beckov Vás uchvátia stredoveké šermiarske súboje, reprodukcie dobovej vojny a workshopy pre deti a rodičov v podaní Bludných rytierov.

Novinkou Beckovských Slávností 2010 budú Majstrovstvá Sveta v hode vidlami s názvom VIDLOMET, na ktorých má šancu každý z prihlásených stať sa majstrom sveta. Tento netradičný šport si za 5 rokov svojej existencie získal mnoho fanúšikov a je jednou z hlavných atrakcí Agokomplexu v Nitre.

Ďalšou novinkou budú okrem netradičného kopania futbalových pokutových kopov aj tradičné diskusné fóra, kde prebehnú prezentácie na rôzne témy ako cestovanie-v podaní známeho slovenského cestovateľa a rodáka z Beckova p. Ondrejoviča alias Becka,ďalej témy ako – vikingská kuchyňa,horská cykloturistika,jaskyniarstvo a iné.

Záverečný deň sa bude niesť v pokojnej atmosfére dobového remeselného jarmoku, svätej omše v miestnom kostole,dychovej hudby a prestížneho futbalového stretnutia Beckov and friends proti výberu sveta. Samozrejme, že nebude chýbať ani chutné občerstvenie pre všetky mlsné jazýčky..

V minulých rokoch navštívilo Beckovské slávnosti mnoho návštevníkov, ktorým sa akcia zapáčila a odchádzali s peknými zážitkami. Prídite sa presvedčiť,že aj v tomto roku naplnia Beckovské Slávnosti vaše očakávania. Znovuoživením tradície hodláme oživiť Ducha miesta (genius loci Beckov).

Mário Estergájoš

mario@vidlomet.com

http://www.vidlomet.com/

http://www.doubleagency.sk/

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.