Akcie

0. ročník súťaže vo varení gulášu – Novomestský GulášMajster 2017

Pozývame Vás na 0. ročník súťaže vo varení gulášu spojená s ochutnávkou a zábavou – Novomestský GulášMajster, ktorá sa bude konať v sobotu 24. júna 2017 na Zelenej vode pri Novom Meste nad Váhom. Súťaže je určená pre kuchárov – amatérov, ale aj profesionálov. V článku nájdete podrobné informácie, program a plagát k podujatiu.

Súťaže sa môžu zúčastniť družstvá (2 – 4 ľudia), kde jednotlivci sú starší ako 18 rokov, bez ohľadu na miesto trvalého bydliska.
Do súťaže sa môžu súťažiaci prihlásiť viacerými spôsobmi:

Prihláška na akciu

  • osobne v predajni OLIVOVO na Hviezdoslavovej ulici pri MsKS. Pri registrácii je nutné zaplatiť štartovné (20 €/1 družstvo).
  • kontaktovaním organizátorov podujatia: Mgr. Peter Bača, Ing. Milan Špánik, Ing. Mário Vyzváry, Ing. Daniel Kopunec, prípadne Bc. Jána Kudlík.

Uzávierka prihlášok tímov je do 20. júna 2017.

Súťažiaci si prinesie kotlík (kotlinu). Optimálny objem kotlíka: 10-20 litrov. Je potrebné mať pripravený aj plech pod kotlinu, na ktorom bude založený oheň.

SÚŤAŽIACI si ZABEZPEČÍ taktiež mäso a všetky potrebné ingrediencie a pomôcky na varenie (kotlina, varechy, koreniny, naberačky atď.)

ORGANIZÁTOR pre každé súťažné družstvo ZABEZPEČÍ: palivové drevo, pitnú vodu, chlieb, misky, lyžice, servítky.

Štartovné: 20 € / 1 družstvo
Čas prípravy: max. 4 hodiny

 

Program:
8:00 – 8:30 – Príchod a prezentácia súťažných kolektívov. Počas prezentácie sa upresnia údaje – názov družstva, počet členov, šefkuchár, druh gulášu a družstvo uhradí štartovné.
8:30 – 9:00 – Žrebovanie miest na varenie
9:00 – začiatok prípravy gulášov
13:00 – 13:30 – Odoberanie súťažných vzoriek gulášov
13:30 – 14:00 – Vyhodnotenie výsledkov

Hodnotiť sa budú neoznačené vzorky aby sa zachovala transparentnosť súťaže. 3 súťažné družstvá, ktoré budú najlepšie ohodnotené komisiou, získajú zaujímavé hodnotné ceny.

Po vyhodnotení majú jednotlivé súťažné tímy možnosť „predávať“ navarený guláš návštevníkom podujatia za symbolický poplatok 1 € (čím sa súťažiacemu čiastočne vrátia náklady na súťaž)

Po vyhlásení výsledkov bude pokračovať zábava pri živej hudbe (predstaví sa kapela HS Premeny). O predaj alkoholických a nealkoholických nápojov bude postarané. Akcia je určená pre všetkých, kto má rád dobrú zábavu a ešte lepší guláš.

Tešíme sa na stretnutie s Vami 24. júna 2017 na Zelenej vode.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.