Akcie Okres NM

Chystá sa 17. Žákovic Open, na ktorom vystúpia Tata Bojs, Katarzia, Lavagance a Hex! (TS)

Už po 17-ty krát sa v malebnom prostredí Bošáckej doliny chystá festival Žákovic Open! Fanúšikovia najobľúbenejšieho rodinného festivalu sa v Trenčianskych Bohuslaviciach stretnú 21. a 22. júla. Znieť bude punk, rock i pop. Po rokoch opäť vystúpi česká skupina Tata Bojs a predstavia sa aj Le Payaco. Fanúšikovia sa môžu tešiť na Katarziu, na skupiny Billy Barman, Lavagance, Čad a samozrejme na domovskú kapelu HEX. K tradične úžasnej atmosfére v Trenčianskych Bohuslaviciach aj tento rok prispejú atrakcie ako stanová dedinka EXTRA umiestnená hneď vedľa pódia, chillout zóna či futbalový turnaj hudobníkov s návštevníkmi. Nenechajte si ujsť výnimočný festival, na ktorom zažijete také prepojenie muzikantov s fanúšikmi, ako nikde inde!

Prípravy na 17-ty ročník festivalu Žákovic Open sú už v plnom prúde. Obľúbený festival bude tento rok v  Trenčianskych Bohuslaviciach 21. a 22. júla. Fanúšikovia sa môžu tešiť na hudobnú všehochuť a skutočne nezabudnuteľnú atmosféru.

 

„Teším sa, že sme sa dostali až do 17-ho ročníka, pretože robiť dnes akcie nie je jednoduché. Teším sa tiež, že nám pribúdajú fanúšikovia, už tam chodia aj celé rodiny. Pre mňa je to veľmi príjemná robota, pretože festival už má svoje meno a to nielen medzi divákmi ale aj medzi kapelami. Aj tento rok sa snažíme urobiť line up tak, aby bol iný ako na ostatných festivaloch. Voláme tam kapely, ktoré s nám páčia, či už mainstreamové alebo alternatívne, a voláme aj také,  ktoré nám odporúčajú ľudia. Výsledok na mieste je to najdôležitejšie. Zažívame tam perfektnú emóciu  kamarátstva a všetkého čo k tomu patrí,“ vraví organizátor festivalu Tomáš „Yxo“ Dohňanský. 

Line up sa ešte stále tvorí, ale mená niektorých kapiel, ktoré nebudú na 17-tom ročníku chýbať, už poznáme.  V malebnom prostredí Bošáckej doliny sa o skvelú zábavu postarajú tradičné skupiny, ale aj také, ktoré tam už dávno nehrali.

 

„Veľmi sa teším, že po rokoch znova príde kapela Tata Bojs, ktorí sú fantastickí šoumeni a hrajú naozaj dobrú muzičku. Teším sa na Čad, na Billyho Barmana, Lavagance, na kapelu Le Payaco, ktorá asi dva roky na festivale nehrala a znovu zahrá. Každá kapela tam má svoje miesto a som hrdý, že sme aj kamaráti,“ dodáva Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Na Žákovic Open samozrejme nebude chýbať kapela HEX, ktorá predvedie výnimočný program. Jej fanúšikovia sa môžu tešiť na novinky z pripravovaného albumu aj na aktuálny nový singel „Ľahký song“. K dokonalej zábave na festivale aj tento rok prispejú osvedčené atrakcie.

 

 

„Minulý rok sa nám ujala stanová dedinka EXTRA, ktorá je umiestnená hneď vedľa pódia, takže fanúšikovia sú priamo v centre diania a nič im neutečie. Ponúka benefity ako napríklad sedenie so slnečníkmi, chladničky či veselý bazénik. Nebude chýbať chillout zóna, kde si návštevníci môžu oddýchnuť a tešíme sa aj na futbal muzikantov s fanúšikmi, ktorý má stále viac priaznivcov,“ uzatvára s úsmevom Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

 

Myšlienka na zorganizovanie Žákovic Open vznikla v roku 1999. HEXák Tomáš „Yxo“ Dohňanský spolu s kamarátom Mariánom Žákovicom prišli s nápadom usporiadať akciu v Trenčianskych Bohuslaviciach, na ktorej by sa stretli kamaráti, priatelia a spriatelené kapely. Tento rok Žákovic Open vypukne 21. a potrvá do 22. júla. Vstupenky si môžte kúpiť v sieti www.predpredaj.sk (https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/11115/zakovic-open). Všetky  informácie nájdete na  www.zakovicopen.sk alebo facebookovej stránke www.facebook.com/zakovicopen.

 

zdroj: Pavol Karell

text: Nora Krchňáková | PROPAGANDA HOUSE

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.