Akcie Nové Mesto nad Váhom

Zelená Voda, akcie v meste a problém parkovania

Vítam Vás opäť s novým článkom. V prvom rade ma teší, že už sami si pýtate nový článok, alebo nejaké nové info. Ja sa samozrejme snažím všetkým vyhovieť a tak prinášam takmer každý deň niečo nové. Dnešný článok budem venovať stránke, novinkám v meste alebo inak to nazvem, ako to v Novom Meste žije. Už asi týždeň som rozmýšľal, či pokračovať o cestovnom ruchu v našom okrese, s ktorým som začal pred dvoma týždňami, alebo napíšem nejaký iný článok. Párkrát som už využil takéto oddialenie článku ale teraz mi nedá písať znova o stránke a meste. Tento článok bude písaný voľnejším štýlom, preto sa ospravedlňujem za nedostatky.

Takmer 25 000 návštev na stránke. To už je niečo. Keď si predstavím, že pred pol rokom som mal niečo málo pod 10 tisíc návštev, tak to je pekný pokrok. Za to všetko vďačím najmä návštevníkom, ale aj ľuďom, ktorí propagujú moju stránku na svojich portáloch či novinách. V prvom rade poďakovanie patrí Pizzerii Etna, inzertným novinám Info-Mix (za uverejňovanie článkov), chalanom zo stránky Vidlomet.com, portálu Sme, festivalu Kon Open Air, študentskej stránke Gymplaci.sk (Martinovi Markechovi), Lukášovi Margalovi, všetkým školám, ktoré ma majú na stránkach, rôznym portálom obcí v našom okrese, takisto patrí veľká vďaka pracovníkom MsÚ Nové Mesto nad Váhom (za poskytovanie informácii) a mnohým iným ľuďom. Nie je to len mojou zásluhou, že stránka je plná informácií; fotky, námety, pripomienky od Vás návštevníkov stránky sú zdrojom pre nové nápady a vylepšenia.

Ako si už mohli mnohí všimnúť, na stránke pribudla nová časť týkajúca sa Zelenej Vode a všetkému okolo nej. Musím povedať, že konečne môžem hovoriť o Zelenej Vode pozitívne. Pýtate sa prečo? Minulý týždeň som sa vybral pozrieť na jazerá, ako to tam vyzerá pred letnou sezónou. Bol som doslova šokovaný. Hnilé unimobunky nahradili pekné domčeky s klimatizáciou, areál vyčistený od rôznych kríkov, pokosená tráva, porezané staré stromy, nové mólo, nové športoviská, pribudnú aj sprchy tento rok a veľa iných pozitívnych vecí. Neveril som, že niekedy sa „zelenka“ tak zmení. Že by sa niekto zobudil z dlhého spánku? Už tento víkend sa uskutoční prvý festival v tomto roku na Zelenej Vode – Kon Open Air, ktorý už o dva týždne nahradí hudobný festival Topfest. Pripomeniem, že spomínaná nová časť ešte nie je úplne dokončená, chýbajú informácie, ktoré v priebehu leta určite doplním.

Som rád, že v meste sa poslednú dobu koná toľko akcií. Si nepamätám, v ktorom roku sme mali v Novom Meste nad Váhom tak veľa rôznych akcií. Ak si dobre pamätám boli to akcie: Veteran Rally, Deň Matiek, Oslavy MDD, Festival Aničky Jurkovičovej, 1.máj, Otvorenie zimného štadióna a Deň Zeme. V dňoch 19.-21.6.2008 nás čakajú ďalšie oslavy. Teraz sú to však Dni mesta. Keď som to uvidel na oficiálnej stránke mesta, potešilo ma to, veď prečo nie, aspoň tu kultúrou žijeme, keď nie cestovným ruchom. Ale musím pripomenúť, že program týchto osláv je celkom zaujímavý a rôznorodý. Od dychovej hudby, cez šport, historický šerm, udeľovanie cien, odhalenie pamätnej tabule, vystúpenie známej slovenskej skupiny The Backwards, ktorá vyhrala 1. miesto za najvernejšiu interpretáciu skladieb legendárnej skupiny Beatles. Myslím, že toto bude asi najväčšie a najlepšie predstavenie počas týchto osláv. Nenechám si ujsť ani výstavu historických fotografií v múzeu. Aj keď tam nebude asi nič nové, čo by som nevidel, pôjdem sa tam pozrieť. Rád si pozriem fotky z doby, kedy to tu vyzeralo úplne inak ako dnes. Určite to bude zaujímavý víkend, veď Dni Mesta budú trvať od štvrtka do nedele a Kon Open Air festival na Zelenej Vode celú sobotu.
Tí, ktorí denne chodia novým podchodom na ul. Piešťanská do práce, určite vidia, že výstavba podjazdu je už v takej pokročilejšej fáze. Určite by bolo dobré, keby sa práce urýchlili a otvoril by sa už v októbri, alebo aj skôr. Predpokladám, že otváranie podjazdu bude ďalší dôvod na usporiadanie nejakej akcie. Otvorením sa tak odľahčí doprava na svetelnej križovatke a hlavne na mostoch, kde sa tvoria v dopravných špičkách kolóny áut až po diaľnicu.

Pred mesiacom som písal o probléme parkovania, no na sídlisku Rajková sa tento problém, žiaľ, stále nerieši. Preplnené parkoviská (vrátane firemnými autami) spôsobili minulý týždeň menší kolaps s prejdením hasičského vozidla dovnútra Rajkovej. Stalo sa to navečer, kedy je tu najviac áut. Mali tu zásah, no nemali kadiaľ prejsť. Takáto situácia by ale nemala nastať, hlavne hasičom. Čo ak by tu začalo nebodaj horieť?! Môžu v tom prípade odmietnuť hasiť požiar, keď sa nemajú kadiaľ dostať alebo majú právo pri zásahu zničiť autá občanov, ak je to nutné na prejazd? Myslím si, že lepšie je neuvažovať nad týmito možnosťami, ale radšej urýchlene vybudovať ďalšie parkoviská. Nevyriešia to tým, že zakážu parkovať na chodníku, ako to tam je dnes, to by situáciu ešte zhoršilo. Je tu síce obmedzený priestor, ale k čomu je firme Cityfarma schátralý dom na ul. Vajanského?! Parkovací dom, či parkovacie miesta by tu boli úplne ideálne.

Dnes to bude teda odľahčený článok a o dva týždne dokončím začatú tému cestovného ruchu v okrese Nové Mesto nad Váhom. Možno sa mi to zdá, neviem, ale čoskoro mi budete musieť dať návrh o čom písať, hoci stále je o čom. Ale chcem vedieť čo Vás zaujíma, o čom mám písať a o čom nie.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.