Akcie Nové Mesto nad Váhom

Piatkový line up festivalu Open Jazz Fest 2009 už známy – TS

V piatkovom programe prvého ročníka jazzového festivalu pod holým nebom v rekreačnom areáli Zelená Voda pri Novom Meste nad Váhom vystúpi pätica výborných jazzových umelcov a zoskupení. Festival otvorí famózny jazzový huslista ZIPFLO WEINRICH z Rakúska, so svojím quartetom zloženým zo špičkových individualít (Fritz Pauer, Milan Nikolič, Mario Gonzi). Slovensko zastúpi Milo Suchomel Quartet a náš najúspešnejší jazzman Peter Lipa & Band.
Zo susedných Čiech si nad hladinou Zelenej Vody zahrá VERTIGO QUINTETT. Jedným z vrcholov večera by malo byť aj vystúpenie juhoafrického quarteta okolo vynikajúceho gitaristu Jonathana Crosleyho.

Open Jazz Fest vznikol minulý rok, kedy sa organizátori rozhodli predstaviť divákom nultý ročník bohatej jazzovej hudobnej nádielky. Prvý ročník festivalu Open Jazz Fest sa uskutoční 31. júla – 1. augusta 2009.Piatkový aj sobotný program je postavený na slovenskej, ako i zahraničnej hudobnej dramaturgii. Pre festivalových návštevníkov, ale aj organizátorov, je nemenej dôležitá atmosféra. Tak ako minulý rok, aj tento rok sa jazzuchtiví fanúšikovia môžu tešiť na unikátne pódium postavené priamo nad hladinou jazera, ktoré dodáva samotnej večernej produkcii zvláštnu letnú atmosféru. V týchto dňoch sa dolaďujú posledné detaily sobotného programu. Isté však je, že na druhú festivalovú noc organizátori chystajú hudobné prekvapenie, respektíve utajeného hudobného hosťa.

Saša Štullerová
PR koordinátor
0918 493 745
sasa.stullerova@openjazzfest.sk
www.openjazzfest.sk

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.