Akcie Nové Mesto nad Váhom

NA TOPFESTE ZAHVIEZDILI STATUS QUO A UŽ TRADIČNE KABÁT (TS)

logo_topfest2010Hudobný TOPFEST 2010 je už pár hodín minulosťou, počasie tento rok prialo, jedinými kvapkami vody, ktoré počas festivalu spadli, boli tie z hasičského auta, ktoré osviežovali prítomných pred horúčavou. Najviac ľudí pred všetky štyri pódiá pritiahli STATUS QUO, KABÁT, ATB, KOSHEEN, ale aj ANETA LANGEROVÁ.Tento rok privítal TOPFEST svojich návštevníkov vo „vynovenom“ veľkopriestorovom areáli, kde malo všetko svoje miesto, vrátane obrovského stanového mestečka. To bolo z väčšiny zaplnené už v nultý večer festivalu, keď si na festival našlo cestu niečo cez 5000 divákov.

Celkový rekord v návštevnosti nakoniec nepadol, aj keď CAVALERA CONSPIRACY a MEGADETH pritiahli takmer 15000 divákov a sobotňajší headlineri STATUS QUO a KABÁT ešte o dve tisícky viac. Organizátor Dušan Drobný: „Vzhľadom na ťažký rok sme spokojní, no ak mám byť úprimný čakal som pri takom skvelom počasí o dobrých pár tisíc návštevníkov viac. Do budúceho roka ešte popracujeme na doladení niektorých chybičiek, ktoré sme vysledovali počas festivalu a popracujeme tiež na fungovaní stanového mestečka. Sklamali nás akurát niekoľkí jedinci, ktorí si zmýlili pitnú vodu s bazénmi na osvieženie – ináč aj podľa záchranárov to bol celkom slušný ročník, riešili sa maximálne nejaké zašívania po roztržkách…

Ako ďalej doplnil výborne sa osvedčil festivalový stan s tanečnou muzikou, kde prítomných najviac roztancoval ATB, naopak zrejme na rok ubudne jedno z menších pódií, ktoré miestami doplácalo na niektoré „hlasnejšie“ produkcie na hlavnom pódiu.

Prítomní si najviac pochvaľovali dva obrovské stany, ktoré sú raritné svojimi rozmermi 30x90m, aké sa doteraz na slovenských festivaloch ešte nepoužili. Počas celého dňa poskytovali bezpečné útočisko pred páľavou prvých júlových tropických dní.

Samotné skupiny oceňovali veľký priestor v zákulisí, kde mal každý dostatok miesta na prípravu, Kuko z HORKÝŽE SLÍŽE využil zákulisie festivalu aj ako „futbalovú prípravku“ pre svojich synov, ktorí mu dali poriadne zabrať pred aj po ich už tradične vynikajúcom koncerte.

Veľký aplauz zožalo aj comebackové vystúpenie INEKAFE, ktoré bolo jedným z troch v rámci Čiech a Slovenska. Vratko Rohoň so svojou skupinou stihol pred vystúpením aj takmer hodinovú autogramiádu, ktorá potešila stovkych ich nadšených fanúšikov.

Roman Féder zo skupiny FUNNY FELLOWS mal menšie obavy predstúpiť pred rockové publikum na Zelenej Vode a dokonca na hlavnom pódiu, ale nakoniec ich vyprevádzal búrlivý potlesk oceňujúci jedinečné podanie niektorých známych a osvedčených hitov.

Je síce pravdou, že CAVALERA CONSPIRACY a MEGADETH ponúkli správnu metalovú show, ale jednoznačne najväčší aplauz zožali starí páni zo STATUS QUO, ktorí rozpumpovali náladu bez rozdielu veku a pohlavia. Oproti plánu odohrali dokonca o štvrťhodinu dlhší koncert, ktorý si evidentne užili, no okamžite po poslednom prídavku nastúpili priamo z pódia do pripravených luxusných SUV, aby sa presunuli do jedného z najznámejších piešťanských hotelov, kde boli ubytovaní.

Potom už prišiel čas na tradičnú bodku za TOPFESTOM, ktorou sa stalo vystúpenie skupiny KABÁT. Ich koncert na tomto festivale končí so železnou pravidelnosťou skladba „Moderní děvče“, počas ktorej uzavrel festival tiež tradičný obrovský ohňostroj v cene jednej kvalitnejšej zahraničnej skupiny…

7.ročník festivalu je za nami a po pár dňoch vydýchnutia už začnú prípravy na budúci ročník, ktorý sa bude opäť snažiť ponúknuť skvelé, teraz už nielen rockové zážitky na jednom mieste, počas prvého prázdninového víkendu v roku 2011…

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.