Šport

61 vykorčuľovaných medailí a 5 titulov z Majstrovstiev Slovenska pre KK Nové Mesto nad Váhom

Pod trénerským vedením Evy Simančíkovej a Vladimíra Dvojniková získali pretekári Kraso klubu Nové Mesto nad Váhom v sezóne 2016/2017 dovedna 61 medailí, z toho 5 majstrovských a 6 medzinárodných.
Nomináciou na marcové Majstrovstvá Slovenska v krasokorčuľovaní, ktoré sa konali na Zimnom štadióne v Novom Meste nad Váhom, potvrdili novomestskí krasokorčuliari výbornú celosezónnu formu a získali tri tituly. V kategórii Mladšie žiačky obhájila minuloročný titul Majsterky Slovenska Janka Ochránková a titul druhej vicemajsterky vybojovala Anna Šímová.
V kategórii Mladšie nádeje chlapci sa Majstrom Slovenska stal Nicolas Alex Kaluža.
Ochránková s Kalužom sa zároveň stali víťazmi Slovenského pohára vo svojich kategóriách a prvý aprílový víkend predviedli svoje prvé exhibičné vystúpenie na zimnom štadióne v Žiline.

O medailovú žatvu sa v tejto sezóne postaralo celkovo 14 pretekárov, medzi ktorých patrí Liliana Plačková, Máša Mošková, Iva Novacká, Ester Majerníková, Matej Kršňák, Sofia Zervanová, Simona Šimoníková, Nina Studená, Vanessa Kalužová, Martin Valovič a juniorskí reprezentanti SR Jakub Kršňák a Bronislava Dobiášová.

Jakub sa tento rok stal aj juniorským a seniorským Majstrom Slovenska a postúpil na Majstrovstvá sveta juniorov na Taiwane, Broňa získala titul seniorskej vicemajsterky Slovenska pre rok 2016.
Krasokorčuliarom a trénerom Simančíkovej a Dvojnikovi blahoželáme a ďakujeme za reprezentovanie nášho mesta.

Foto: Jana Krištofovičová

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.