Nové Mesto nad Váhom

Stav ciest a chodníkov a zvonkohra

Vitajte na Informačnom portáli mesta Nové Mesto nad Váhom. Zdravím všetkých, či už nových návštevníkov alebo stálych. Teší ma, že navštevujete túto stránku o Novom Meste a že sa vyjadrujete v Návštevnej knihe a píšete mi e-maily. Už niekoľkokrát mi prišli otázky: Prečo sa nespravia nové cesty a chodníky? Prečo majú na štadión povolený vstup aj automobily? Kde sa mám korčuľovať? Toto je len zlomok problémov, ktoré sú v každom meste. Pôvodne som chcel písať o stave cestných komunikácií už pred dvoma týždňami, no dokončil som článok o cestovnom ruchu v našom okrese. Chcel som byt najskôr kritický, situácia sa avšak zmenila po tom, čo sa začala rekonštrukcia ciest napr. pri nemocnici, či Samotách. Je dobré, že sa začali konečne rekonštruovať práve tieto cesty ešte pred zimou. Veľkým plusom je aj výmena asfaltu, ktorá sa robila pred Podjavorinským okruhom. Pochybujem, že by sa táto výmena konala, keby neboli preteky. To je však jedno. Podstatné je, že naše cesty sú konečne v lepšom stave. O pár mesiacov sa otvorí podjazd Piešťanská a doprava v meste a na mostoch sa konečne odľahčí. Na mostoch sa už nebude toľko čakať a môže sa začať s úpravou mosta cez kanál Váhu, kde je asfalt v katastrofálnom stave.

Nerád by som vynechal aj chodníky, ktoré sa začínajú na niektorých miestach rozpadať. „Kockový“ chodníček pod kostolom sa opäť rozpadá a to bol pred niekoľkými mesiacmi upravovaný. A čo takto chodníky pre cyklistov či korčuliarov. To v Novom Meste nad Váhom ale nenájdeme. Ani na vynovenom asfalte na futbalovom štadióne sa nedá dobre zakorčuľovať kvôli neustálemu prechádzaniu automobilov po tejto ceste. Chýba tu nejaká dlhá cesta s rovným a vhodným povrchom na korčule.

Páči sa mi, že sa mesto stará o program pre obyvateľov mesta. Toľko akcií, čo bolo tento rok v Novom Meste, to si nepamätá asi nikto. Máme september a so septembrom je spojený Novomestský jarmok. Čo by to bol za jarmok, keby tu neboli kolotoče, predajné stánky, dychovky, či rôzne turnaje. Konečne mesto ožije. Tak ako každý ročník, tak aj tento 29. ročník bude niečím výnimočný. Ani nie programom, ale tým, že je predjubilejný a aj množstvom stánkov, ktorý klesne kvôli lepšej priechodnosti cez Hurbanovu ulicu. Jedna vec ma však zaráža, ktorá sa opakuje stále – informovanosť ľudí o akciách. Iba týždeň pred jarmokom vylepili po meste plagáty s programom. Toto je ale dosť na škodu. Už iba pár dní a máme tu jarmok plný zábavy. Dúfam, že nám vyjde počasie a všetko prebehne bez problémov. Pozývam všetkých na jarmok. Potom dám fotky z jarmoku na web.

V utorok 16. septembra 2008 o 16:30 sa bude konať futbalový zápas Slovenského poháru, AFC Nové Mesto nad Váhom vs. Spartak Trnava. Zápas bude veľmi zaujímavý, ani nie kvôli futbalu, ale práve kvôli fanúšikom Spartaku, nazývaní Ultras. Ultras je známy veľkými výtržnosťami nielen na štadiónoch, ale aj v okolí a na cestách. Vstupenky na tento zápas sú v predpredaji v pobočkách TIPOS-u v meste a na štadióne. Cena na státie je 50 Sk a na sedenie na tribúne 80 Sk.

Pred pár týždňami som sa na jednej stránke obce dostal k zaujímavej ponuke prešovskej firmy SEAK. Táto firma ponúka rôzne systémy pre obce a mestá – selektívne ovládanie verejného osvetlenia, bezdrôtový rozhlas, rozhlasové ústredne, školské rozhlasy, zvony na kostoly a za najzaujímavejší produkt považujem zvonkohry (počúvnite si ukážky melódií). Tento príjemný doplnok majú zaobstarané všetky veľké mestá, aj Trenčín či Piešťany. Práve pre príjemné melódie zvonkohry by bolo pekné mať aj v našom meste pri vianočnom stromčeku a ručne vyrezávanom betleheme toto zariadenie. Cenovú ponuku, ktorú mi zaslali z firmy SEAK som umiestnil aj na web v časti Na stiahnutie, kde je aj predstavený spomínaný produkt. Bol by som rád, keby sa tento projekt podaril vedeniu mesta zrealizovať. Bolo by to oživenie nielen námestia, ale aj celých vianočných sviatkov. Pripravil som aj anketu, kde sa môžu samotní občania a návštevníci stránky vyjadriť, či by chceli alebo nie takéto zariadenie na Vianoce.

Na záver spomeniem, že stránka nmnv.sk práve prekročila 40 tisícovú návštevnosť. Ako vždy, tak aj teraz ďakujem všetkým návštevníkom stránky, ktorí sa podieľajú na tejto vysokej návštevnosti a aj aktuálnosti stránky.

Ak máte nejaké zaujímavé tipy, čo ste si všimli na webe, v Novom Meste či okolí alebo máte nejakú zaujímavú informáciu, podeľte sa o ňu vo Fóre alebo v Návštevnej knihe. Pre súkromné správy mám určený e-mail: daniel.kopunec@nmnv.sk. Ďakujem

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.