Akcie Nové Mesto nad Váhom

Euro a Mikuláš na námestí

Už len 25 dní do zavedenia Eura na Slovensku. Aj napriek odporu niektorých Slovákov voči zavedeniu novej meny si musíme pomaly zvykať na prázdnejšie peňaženky ako doteraz. Možno aj budú aj plné, ale skôr mincí. Už od 1. decembra 2008 bola možnosť zakúpiť si Štartovací balíček slovenských euromincí. Po pár dňoch sa však úplne stratili z predaja. Jeden balíček som si zakúpil aj ja, v ČSOB banke, kde mali ešte dostatok balíčkov. Podľa ohlasov návštevníkov sa už minuli aj tam ale majú ich ešte vo VÚB banke. Balíček obsahuje mince všetkých hodnôt. Celé balenie má hodnotu 500 Sk.

5. decembra 2008 sa Námestí Slobody konalo Privítanie sv. Mikuláša. Aj napriek pomerne chladnému počasiu sa prišlo pozrieť na rozsvietenie vianočného stromčeka stovky ľudí, hlavne rodičov s deťmi. Hoci som nestihol príchod Mikuláša s čertom a anjelmi, urobil som zopár záberov pri recitovaní či spievaní básničiek detí. Okrem klasických básničiek sa tu objavili aj texty z tohtoročného hitu Vianoc – reklama mobilného operátora T-Mobile – Vianoce ša-la-la. Po odchode Mikuláša z námestia sa na streche zatiaľ nedokončeného polyfunkčného objektu spustil ohňostroj. Aj keď bol veľmi krátky, ľuďom sa páčil a to je dôležité.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.

1 COMMENTS

  1. To hej, ohnostroj sa ludom pacil, len mensie deti si pri nom poplakali, co urcite nebolo od radosti. Vratane mojho synceka. Napriek tomu to bol vydareny Mikulas, nasa mladez to mala v rukach, o to viac takato akcia potesi. Len nech tym mladym ten elan vydrzi. Drzim palce.

Comments are closed.