Iné Nové Mesto nad Váhom

Vianoce, koniec roka a sumár diania v decembri

Vitajte na poslednom článku v tomto roku 2008. Dnes sú Vianoce, už zostáva iba 8 dní je tu nový rok a nová mena. Prajem Vám preto Veselé Vianoce a šťastný Nový rok 2009, aby sa Vám darilo v živote lepšie ako doteraz.

V dnešnom, poslednom tohtoročnom článku rozoberiem aktuálnu situáciu v našom meste a okolí.

Určite najväčším očakávaním v decembri bolo práve otváranie podjazdu, ktoré sa naťahovalo už niekoľko mesiacov, hoci bol už dávno schopný prevádzky. Aj keď je podjazd už v plnom využití, stále nie je skolaudovaný. Je však dobré, chvályhodné, že ho otvorili ešte pred novým rokom. Situácia sa na mostoch konečne upokojuje, dopravné značenie sa vrátilo naspäť do stavu spred 2 rokov. Už môžeme teda dočasne zabudnúť na zápchy v meste. Prečo dočasne? V meste sa plánuje už dlhšie výstavba ďalších kruhových objazdov, ktoré som už dávnejšie spomínal na stránke. Tomu sa budem venovať opäť, ak to bude aktuálne.

Minulý článok bol venovaný hlavne príchodu Mikuláša na námestie. V tomto ešte dodám, že moje želanie, mať zvonkohru pri vianočnom stromčeku na námestí, sa nepodarilo, žiaľ, uskutočniť. Samozrejme nezáležalo to odo mňa, ale tohtoročná výzdoba námestie je už hrozná a bolo by dobré nejaké oživenie. Doslova “čerešničkou na torte” je nový vrchol vianočného stromčeka, ktorý tam osadili tento piatok. Aj keď osvetlenie stromov je veľmi pekná a dobrá vec, tento rok nastalo sklamanie pre odfláknutie zavesenie osvetlenia na strom. Možno to osvetľovali ľudia, ktorí to nerobili ešte, ale minulý rok to bolo oveľa krajšie aj rovnomernejšie osvetlené. Veľmi pekný je však betlehem, umiestnený v strede námestia. Večer pekne osvetlený s novými postavičkami dotvára príjemnú atmosféru Vianoc. Nie veľmi príjemnú atmosféru Vianoc robí počasie, ktoré nevyzerá na zimné, nie to ešte vianočné. Možno nás dnes počasie prekvapí ako minulý rok a začne snežiť.

Keďže je už takmer koniec roka, veľmi rád skonštatujem, že tento rok bol v meste veľmi pekný, mal množstvo pozitív ale aj negatív. Medzi najväčšie pozitíva patrí množstvo akcií, ktoré sa konali v Novom Meste nad Váhom či okolí. V prvom rade sú to akcie Dni mesta, Novomestský jarmok a Topfest. K negatívam by som zaradil neustále problémy s vandalmi, ignorácia propagácie akcií v Novom Meste zo strany MsÚ a veľké rozšírenie čínskych obchodov v meste. K veľkým plusom zaraďujem množstvo informácií a nových rubrík, ktoré sa mi podarilo získať a spracovať na stránku pre všetkých.  Spomeniem niektoré: rubrika o podzemných chodbách (téma, ktorá je ešte stále zahalená rúškom tajomstva), zoznam lekárov s vyhľadávaním, časť pre Špeciálnu triedu v ZŠ na ul.Tematínska, fotogaléria historických fotografií Nového Mesta a galéria s viac ako 1000 fotkami celého Novomestského okresu, každej z 34 obcí okresu.

Do Nového roka som si už dal predčasne množstvo predsavzatí, ktoré plánujem splniť. Je to všetko pre zlepšenie, zjednodušenie a doplnenie stránky. Nebudem ich všetky prezrádzať vopred, ale jednou z nich je napríklad kompletné prerobenie časti o športe v Novom Meste nad Váhom. Budem rád, ak mi s mojimi predsavzatiami pomôžete aj Vy, či už Vašimi vedomosťami, skúsenosťami či informáciami.

Ďakujem Vám za pomoc, ktorú ste mi dávali celý rok a prajem Vám ešte raz Šťastné a Veselé Vianoce. Uvidíme sa už v Novom roku 2009.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.