Akcie Nové Mesto nad Váhom

Pozvánkou na benefičný koncert v Novom Meste nad Váhom je Dúha v srdci

Hudba, tanec a výtvarné umenie sa stanú piliermi mosta, po ktorom prinesú slovenskí a českí umelci benefičný program Dúha v srdci, ktorý bude patriť zdravotne a mentálne postihnutým deťom zo zariadení domovov sociálnych služieb, detských domovov a špeciálnych základných škôl v pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Priamo do ich sŕdc vkročí v nedeľu 30. septembra 2012 v spoločenskej sále Mestského kultúrneho strediska v Novom Meste nad Váhom exkluzívna zostava hudobných hostí na čele s populárnymi IMT Smile a ich charizmatickým spevákom Ivanom Táslerom. Jemná rockerka Katka Knechtová sa predstaví so sólovými skladbami a prekvapením bude jej nový punkový dievčenský band The Cubes. Energiu z reggae rozdajú medzi deti dve najúspešnejšie česko-slovenské kapely Švihadlo a Polemic. Tanečnú scénu bude reprezentovať nádejný tanečník z Prešova Zašo a ukážky slovenského folklóru predvedie domáci ľudový súbor Turanček zo Starej Turej. Na pohybové kreácie sa publikum môže tešiť aj v prípade šikovných inštruktoriek exotickej zumby Denisy a Lucie. Moderátorskú taktovku nad programom bude držať elegantný a nekonečnou zásobou vtipov sršiaci Štefan Skrúcaný. Špeciálnym bonusom na tomto benefičnom podujatí bude vystúpenie hendikepovaných umelcov. Herec Branislav Matula sa uvedie so svojím divadlom nepočujúcich a v predstavení napodobňujúcom osobnosti úsmevne stvárni našich známych hercov,“ predstavil ďalší z bodov programu organizátor koncertu Milan Štefánik.

Pestrofarebné a dúhou osvietené popoludnie ponúkne deťom aj nové zaujímavosti. Zdravotne postihnutí, ako aj návštevníci koncertu, sa budú môcť realizovať v rámci pripravených workshopov, kde sa naučia základy aerobicu, starodávnej lukostreľby, či enkaustiky, čo je maľovanie horúcim voskom pod vedením kreatívnej lektorky Adriány Jánošikovej z relaxačno-tvorivého štúdia U troch sĺnc. Tvorivé dielne budú zastúpené domácimi majstrami tradičných remesiel prútikárstva a modelovania z hliny. Pre najmenších je pripravený detský svet s maľovaním na tvár, skákacím nafukovacím hradom a nanukmi. Je nádherné, že niekto sa pravidelne venuje organizácii benefičných koncertov pre deti a mládež s rôznymi postihnutiami. Tieto deti sú v spoločnosti vždy v ústraní, ale tieto podujatia sú len pre nich a oni sú na nich šťastní a vďační zároveň. Sú to čisté duše, ktoré úprimne prežívajú radosť i smútok. Silné emócie, ktoré prežijú na koncerte, sa im určite hlboko včlenia do pamätí a zostanú im len krásne spomienky,“ zdôraznila organizátorka Júlia Bublavá.

Charitatívne podujatie Dúha v srdci bude zároveň prvou kultúrnou akciou v spoločenskej sále MsKS novozrekonštruovanej budovy bývalého kina v Novom Meste nad Váhom. Koncert, ako aj novú viacúčelovú sálu, otvorí pri tejto príležitosti primátor mesta Ing. Jozef Trstenský.

Benefičný koncert Dúha v srdci začína o 14.00 hod. v nedeľu 30. septembra 2012 v spoločenskej sále MsKS v Novom Meste nad Váhom. Pre deti a osoby so zdravotným a mentálnym postihnutím, pre deti z detských domovov a deti do 140cm je vstup bezplatný. Predpredaj vstupeniek pre verejnosť je v Centre sociálnych služieb v Novom Meste nad Váhom na Bernolákovej ulici č.14. Tešíme sa na vás.

Text: Imrich Makó a Milan Štefánik

Foto: Robert Rybársky, Vladimír Kuric

Ústredný grafický motív ,,Dúha v srdci,, maliar Richard Hofer

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.