Akcie Nové Mesto nad Váhom

Benefičný koncert roztancujú Richard Müller, Emma Drobná, S Hudbou Vesmírnou a Ľudové Mladistvá (TS)

Priestory Spoločenskej sály v MsKS v Novom Meste nad Váhom a blízke okolie sa v nedeľu 23. Septembra 2018 už po siedmy krát naplnia množstvom ľudí, ktorí majú radi kvalitnú hudbu, tanec a tešia sa z vlastnej tvorivosti. Podujatie Dúha v srdci chce naplniť radosťou srdiečka detí a mládeže s mentálnym alebo telesným postihnutím, detí zo špeciálnych škôl, ale srdečne pozýva všetkých, ktorí sa môžu zabaviť a potešiť zaujímavou ponukou podujatia.

Program tohtoročného benefičného koncertu je naplnený kvalitou a určite uspokojí aj náročných záujemcov. Veď vidieť na pódiu v priebehu krátkeho času Richarda Müllera, Emmu Drobnú, S Hudbou Vesmírnou a Ľudové Mladistvá, to bude pre všetkých silný zážitok. Najväčšieho slovenského speváka Richarda Müllera zrejme nie je potrebné predstavovať. Patrí medzi najväčšie legendy česko-slovenskej hudobnej scény. Je preňho typická skvelá hudba, prežité texty a jedinečná interpretácia, ktorá poslucháča vtiahne do deja piesní. S Hudbou Vesmírnou sa mnohí po prvý krát stretli pri moderovaní skvelej folklórnej  šou Zem spieva. Mladá hudobná skupina zaujala nielen netradičným moderovaním súťaže, ale aj svojimi vtipnými piesňami a videoklipmi. Z Youtube prerazila aj do slovenských rádií a plne sa etablovala na v hudobnej brandži.

Koncert obohatia aj dvaja hudobníci z Nového Mesta nad Váhom. Emma Drobná je výborná speváčka, ktorá svoju kariéru odštartovala víťazstvom v súťaži Česko-slovenská Superstar v roku 2015. V hudobnom svete sa udomácnila a úspešne napreduje a získava si srdcia divákov. Ďalšou zaujímavou ponukou bude Martin Štefánik, novomešťan, ktorý je zakladateľom Ľudových Mladistiev.  Aké je jeho vnímanie benefičného koncertu? „Dúha v srdci nie je festival iba o koncertoch a o potlesku. Je to festival, kde sa my „šťastní“ učíme čo sme časom zabudli od ľudí, od ktorých je často otáčaný zrak. Učíme sa pokore, nespútanej radosti a nazeráme tak na pravé hodnoty života.“ popisuje svoje nadšenie z benefičného koncertu Martin Štefánik-  Ľudové mladistvá je nekonvenčná skupina ponúka originálne spracovanie slovenského folklóru v dokonalom muzikantskom a speváckom prevedení.

Ako každý rok, tak i počas tohto koncertu prinesie Juraj Kohútik, amatérsky básnik, svoj zbásnený pohľad na kapely a spevákov. O humor a vtip počas celého koncertu sa postará Sajfa, jedinečný moderátor, ktorý žne úspechy v rozhlase i v televízii. Je známy aj ako podporovateľ charitatívnych projektov. Rozprúdenie krvi a správnu dynamiku vo vašom tele vám zaistí výborná Zumba tanečníčka Denisa hodinu pred koncertom. Okrem hudobnej a tanečnej zložky podujatia je pripravených množstvo ďalších aktivít: enkaustika – maľovanie horúcim voskom, košikárstvo, výroba bižutérie, maľovanie na tváre, tričká, drevo, modelovanie z textilu, plstenie, zdobenie šiltoviek, skákanie v nafukovacom hrade, detské tance.

Benefičný koncert Dúha v srdci je zdarma pre všetky deti s mentálnym a zdravotným postihnutím a pre deti z detských domovov z Trenčianskeho samosprávneho kraja. Bezplatné vstupné majú i deti do výšky 140 cm. Verejnosť si vstupenky môže zakúpiť v predpredaji za  10 € v Centre sociálnych služieb v Novom Meste nad Váhom, Bernolákova ul. č. 14, pondelok – piatok 7:00 – 15:30 hod., alebo priamo na koncerte za 12 €. Zmena programu je vyhradená. Ďakujeme za pomoc všetkým dobrovoľníkom a podporovateľom.

Organizátori benefičného koncertu Dúha v srdci  konaného pod záštitou predsedu TSK Vás srdečne  pozývajú na skvelé podujatie.

Príďte medzi nás, bude nám spolu krásne!

Centrum sociálnych služieb Nové Mesto nad Váhom

Mestský úrad Nové Mesto nad Váhom

                                                                                              Občianske združenie Život s dúhou v srdci

                                                                                              Občianske združenie Milan Štefánik

 

Text: Júlia Bublavá a Milan Štefánik

Foto: Petra Sekáčová, Milan Maršalka a Marek Vaco

Video: Igor Kolesár

https://www.youtube.com/watch?v=76fhsTXnuO4&feature=share

https://www.youtube.com/watch?v=_oWxHYhxfos

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.