Nové Mesto nad Váhom

Hodnotenie polície v NM

Celý mesiac od 17.11. do 18.12.2009 ste mali možnosť hlasovať v ankete a hodnotiť políciu v Novom Meste nad Váhom. Anketa bola robená pre súhrnné hodnotenie mestskej a štátne polície.

Podľa výsledkov, ktoré zverejňujem nižšie, hodnotí služby polície väčšina návštevníkov známkou 5, t.j. veľmi zle (38 % hlasov), a známkou 3, t.j. dobre (37 % hlasov). Pritom len 1 % hlasujúcich hodnotí prácu polície v Novom Meste veľmi dobre.  Tieto prekvapivé výsledky ma donútili napísať tento článok. Hlasovalo celkom 191 ľudí.

Vyhodnotenie ankety
Ako hodnotíte služby polície v Novom Meste od 1 (najlepšie) do 5 (najhoršie)?
1 5 %
2 17 %
3 37 %
4 3 %
5 38 %

V prvom rade sa musím zastať či už Mestskej polície alebo štátnej. Myslím si, že svoju prácu odvádzajú veľmi dobre. Možno sa to (podľa hlasujúcich) niekedy nezdá, ale majte na zreteli, že polícia tu je, aj keď ju práve nevidíte. Mestská polícia ma pod dohľadom kamerový systém, ktorý dohliada nad poriadkom v meste. O tomto som už písal dávnejšie na stránke.

Štátna polícia veľmi precízne rieši všetky prípady nonstop vo dne v noci. Hoci výsledky práce vidíme len zriedka, to neznamená, že nepracujú. Veď nedávno bola v TV JOJ reportáž práve o kontrole požívania alkoholických nápojov u mladistvých alebo o chytení muža, ktorý prepadol dve ženy v našom meste. Sú to len niektoré z vecí, ktoré rieši práve OO PZ v Novom Meste nad Váhom.

Dopraváci deň čo deň riešia dopravné nehody a priestupky, kriminálka vraždy, útoky či krádeže, kde nasadzujú vlastné životy, aby sme my mohli pokojne žiť v meste.

Policajti strážia verejné priestranstvá, parky, historické pamiatky, robia poriadok na športových podujatiach v prípade výtržností, hľadajú stratené osoby alebo hnuteľné veci, bojujú proti organizovanému zločinu,…

Polícia však robí radosť aj deťom v rámci akcie Polícia deťom, kde dostanú prednášku o bezpečnosti na cestách, na bicykloch a majú možnosť vyskúšať si policajnú výstroj a povoziť sa v policajných autách.

Na týchto stránkach sa môžte dozvedieť viac o niektorých vyriešených prípadoch polície:

http://www.minv.sk/?informacie-krajskeho-riaditelstva-pz-v-Trencine

Tu sa nachádzajú hľadané osoby:

http://www.minv.sk/?patranie_TN-nezvestni

Na záver by som chcel poďakovať všetkým, ktorí hlasovali a prosím o vyjadrenie v komentároch, prečo hlasovali tak negatívne.

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.