Nezaradené

VIDLOMET 2010 na Beckovských Slávnostiach – CHARITATÍVNE (TS)

vidlometVIDLOMET, majstrovstvá sveta v hode vidlami 3. generácie vznikol pred pár rokmi práve na Slovensku a za krátky čas prenikol do povedomia aj v zahraničí. Po primáte “Top šport” v AGRO sektore, je na najlepšej ceste stať sa našim najznámejším netradičným športom.

Dohoda medzi najväčšou svetovou organizáciou pomáhajúcou deťom po celom svete UNICEF a VIDLOMETOM sa stala v súčasnosti realitou. Už teraz v mesiaci Júl poputuje výťažok z VIDLOMETU na dopravu vakcín proti novorodeneckému tetanu a samotné zaočkovanie do Laosu.
VIDLOMET, majstrovstvá sveta v hode vidlami 3. generácie sa uskutoční tento rok počas Beckovských Slávností v obci Beckov pri Novom Meste nad Váhom. Zúčastniť a zahádzať si vidlami  môže každý.
Počas troch dní- 9.10.11. júla 2010 sa na hudobnom pódiu vystriedajú populárne hudobné skupiny GLADIÁTOR, POLEMIC, Fuera Fondo, Slniečko. Nebude chýbať ani množstvo najrôznejších atrakcií.

Ako každý rok, aj tento zaplnia Beckov remeselníci s výrobkami, ktoré  si môžete zakúpiť, či obzrieť ich výrobu na vlastné oči. Priamo  pod skalným bralom hradu Beckov vás uchvátia stredoveké šermiarske súboje, reprodukcie dobovej vojny a workshopy  pre deti a rodičov v podaní Bludných rytierov.

Novinkou Beckovských Slávností  budú okrem netradičného kopania futbalových pokutových kopov aj  diskusné fóra pod záštitou známeho slovenského cestovateľa a rodáka z Beckova pána Ondrejoviča alias Becka na témy vikingská kuchyňa,horská cykloturistika,jaskyniarstvo a mnohé ďalšie.

Záverečný deň sa bude niesť v pokojnej atmosfére dobového remeselného jarmoku, svätej omše v miestnom kostole,vystúpenia beckovského speváckeho zboru v  kláštore,dychovej hudby v podaní Bučkovanky,Skalanky a FS Máj a prestížneho futbalového stretnutia Beckov and friends proti výberu sveta. Samozrejme, že nebude  chýbať  ani chutné občerstvenie pre všetky mlsné jazýčky..

viac info na www.beckovskeslavnosti.sk

Pači sa ti to? Prosím, zdieľaj to.